90 dagers risikofri prøveperiode, 2 års garanti og gratis standard levering for bestillinger over 450 NOK

ØKE ATLETISK YTELSE

Hvordan musikk gjør en forskjell for profesjonelle idrettsutøvere

Musikk er ikke bare noe du tar med deg; det tar også deg med dit du vil. For profesjonelle idrettsutøvere, er det rett til toppen. Vitenskap støtter også opp virkningen av musikk for idrettsutøvere, siden studier gang på gang har vist den ubestridelige forbindelsen mellom musikk og atletisk ytelse, noe som bekrefter dets evne til å presse idrettsutøvere hardere og inspirere større fokus.

Det er ingen overraskelse for idrettsutøvere som Allyson Felix, som har vunnet ni medaljer og som alltid varmer opp til Beyoncés sang, «Diva». «Når du er en sprinter, må du sette den på», forklarer hun. «Jeg konkurrerer mot folk som er tøffe, og vi vil alle vinne. Jeg føler at jeg må lytte til denne sangen for å komme inn riktig tankesett og være klar til start. Hvert store løp husker jeg å ha lyttet til den.»

Allyson Felix som bruker Bose QuietComfort-ørepropper mens hun trener

Allyson Felix som bruker Bose QuietComfort®-ørepropper

Allyson Felix som bruker Bose QuietComfort-ørepropper hjemme etter å ha trent

For sportsentusiaster er ikke forbindelsen mellom idrettsutøvere og musikk vanskelig å legge merke til, siden det florerer bilder i media av idrettsutøvere som bruker hodetelefoner eller svettebestandige ørepropper mens de trener og varmer opp, eller mens de går av teambussen før et arrangement.

Men hva synes utøverne selv om verdien av musikk innen idrett? Verdensmester innen boksing og MMA Claressa Shields, vinneren av Heisman Trophy i 2020 DeVonta Smith fra Philadelphia Eagles, vinneren av U.S. Open i 2020 Bryson DeChambeau og førstevalg i NFL 2021 Trevor Lawrence fra Jacksonville Jaguars, Zach Wilson fra New York Jets og Justin Fields fra Chicago Bears deler tankene sine.

Hvorfor er musikk en viktig del av treningen og ytelsen din?

Claressa Shields: Musikk er terapi for meg. Jeg har alltid vært en tenker. Det er vanskelig å tenke med mye støy eller mange mennesker rundt meg. Musikk gir meg muligheten til å ha en samtale med meg selv og blokkere ut all støy utenfra. Mange kjenner ikke dette, men jeg hører mye på jazz og instrumental-musikk. Musikk som holder meg rolig. Kamp-uke er målet.

DeVonta Smith: Jeg er en veldig rolig person, så når jeg er på treningssenteret eller gjør meg klar til å utføre, gir musikk meg muligheten til å fokusere på meg selv. Uten musikk er det for mange distraksjoner.

Bryson DeChambeau: Musikk er en viktig del av treningen og ytelsen min fordi den lar meg uttrykke min lidenskap for jobben. Musikk gjør at jeg kan utnytte den motivasjonen. Uten musikk er det vanskelig å komme inn i riktig flyt – det føles bare feil.

Trevor Lawrence: Musikk er mitt «trinn 1» hver gang jeg går for å trene eller forberede meg for en kamp. Det girer meg opp og får meg i humør til å trene og prestere på høyeste nivå. Jeg kan ikke forestille meg trening uten det. Det ville føles unaturlig.

Zach Wilson: Jeg er alltid i treningsstudioet, og musikk gjør at jeg kan fokusere på treningen. Musikk gir meg evnen og gnisten til å fortsette å presse meg selv fordi uten musikk har jeg en tendens til å miste fokus.

Justin Fields: Musikk og trening går hånd i hånd. Jeg liker å matche tempoet i musikken min til intensiteten av treningsøktene mine, så vel som humøret mitt. Det ville være rart å trene uten musikk. Det ville være vanskelig å komme gjennom det fordi hjernen din ville være fokusert på smerten i stedet for utfallet.

Claressa Shields som bruker Bose QuietComfort-ørepropper

Claressa Shields som bruker Bose QuietComfort®-ørepropper

Gir musikk for idrettsutøvere virkelig et konkurransefortrinn?

Bryson: Jeg føler at musikken i seg selv ikke gir idrettsutøvere en fordel. Utøveren, derimot, kan bruke musikk som et hjelpemiddel til å utnytte den indre «beast mode»-mentaliteten. Dette vil bare motivere utøveren og la dem å prestere på sitt høyeste nivå og standard.

Trevor: Jeg tror konkurransefortrinnet kommer fra ens måte å tenke på, men det er på grunn av musikken som mange idrettsutøvere, inkludert meg selv, er i stand til å stige opp til det neste mentale og fysiske nivået. Musikk styrker evnen til å styrke sansene, fokusere på oppgaven foran deg, og transformere din mentale / fysiske tilstand.

Zach: En stor del av det som gjør at idrettsutøvere kan utmerke seg – uansett situasjon – er det å ha kontroll over sin mentale tilstand. Musikk gjør det mulig for enkeltpersoner å akselerere prosessen og låse seg inn i et tankesett som gjør at de kan prestere på sitt toppnivå. Det er derfor det gir idrettsutøvere et konkurransefortrinn.

Hva utgjør den perfekte spillelisten til trening eller forhåndskonkurranse?

Claressa: Kampdagen blander jeg spillelisten min med rap og gospel-musikk – gospel fordi jeg vet at Gud har velsignet meg til å være her og vinne, og rap fordi det minner om mine utfordringer og minner om hvor jeg kommer fra, og til å huske at selv om det er en kamp, har jeg vært gjennom vanskeligere ting.

DeVonta: Enhver perfekt spilleliste må inkludere Rick Ross eller Lil Wayne. Jeg elsker den gamle Lil Wayne på grunn av hvor hardt han pleide å gå. Når jeg yter, går jeg så hardt jeg kan, så Lil Wayne får meg i riktig tankesett. Mer chill musikk er for når jeg spiller videospill eller lager mat – jeg hører mye på Anthony Hamilton.

Justin: Jeg elsker all slags musikk; det avhenger virkelig av humøret mitt. Jeg elsker Lil Baby, Future, Young Thug – noen artister fra Atlanta girer meg virkelig opp. Men neste dag kan jeg lytte til Beethoven før en kamp eller en treningsøkt, så det endrer seg virkelig. Spillelistene mine er litt annerledes, men jeg er en langsom fyr. Jeg elsker R&B-musikk, ettersom det hjelper meg å ha et rolig sinn.

Zach Wilson som bruker Bose QuietComfort-ørepropper

Zach Wilson som bruker Bose QuietComfort®-ørepropper

DeVonta Smith som bruker Bose QuietComfort-ørepropper

DeVonta Smith som bruker Bose QuietComfort®-ørepropper

I tillegg til å «gire deg opp», hvordan kan musikk hjelpe deg?

Claressa: Ærlig talt, ettersom jeg er en overtenker og overpresterer, kan jeg noen ganger bli distrahert av mine egne tanker – trening, relasjoner, vennskap, forretninger, penger – det er som hjernen min ikke vil slå av. Når jeg tar på meg støyreduserende hodetelefoner, stenger de disse tankene ute, og jeg kan bare fokusere på musikken.

DeVonta: Siden jeg er en reservert person, lar det meg distansere meg fra alle andre og fokusere på meg selv. Musikken er så mektig på grunn av muligheten til å komme seg litt vekk.

Justin: Jeg er en rolig fyr, og jeg snakker ikke med noen før en kamp. Jeg trenger bare musikken min for å få meg inn på riktig tankesett for å være den beste lederen på banen som jeg kan være. Musikk er flott for å gire seg opp, men det er også stort for meg å kunne rejustere når jeg hviler eller bare trenger tid til meg selv.

«Musikk forteller en enorm historie om noen; det er en del av hvem de er som person.»

– Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau som bruker Bose QuietComfort-ørepropper

Bryson DeChambeau som bruker Bose QuietComfort®-ørepropper

Bryson DeChambeau som bruker Bose QuietComfort-ørepropper mens han spiller golf

Bryson DeChambeau som bruker Bose Sport-ørepropper

Hvilken musikk ønsker du at skal spille når du vinner?

DeVonta: Det må være noe fra Lil Waynes The Carter IV. Det er ett av mine favorittalbum noen sinne. Alle sangene på det albumet jeg ville vært fornøyd med.

Trevor: Det er så vanskelig å velge. Noen av favorittartistene mine er definitivt John Mayer, Drake, Justin Bieber, Lil Baby, Jack Harlow, Kacey Musgraves, Alan Jackson, J. Cole, Lionel Richie, The Kid LAROI og Post Malone. Alle sangene deres kunne lett utgjort lydsporet til livet mitt.

Zach: Jeg er en stor Drake-fan. Nothing Was the Same er et av mine favorittalbum noen sinne, så å ha en sang som «Started from the Bottom» ville være fantastisk.

Hvordan bygger musikk kameratskap mellom lagkamerater?

Bryson: Det er definitivt interessant å snakke med andre golfere for å se hva de lytter til. Musikk forteller en enorm historie om noen; det er en del av hvem de er som person.

Zach: Jeg elsker å få musikkanbefalinger fra lagkameratene mine. Jeg er alltid ute etter å utvide spillelisten min, og ettersom jeg er en nybegynner, er musikk en måte for meg å knytte meg til alle på laget mitt.

Justin: Å sette på musikk i garderoben er en av de beste måtene for laget å komme sammen på og være synkronisert – både på og utenfor banen.

«Arbeid i stillhet, og la suksess være lyden din.»

– Zach Wilson

Er det øyeblikk når du øver eller presterer som krever stillhet?

DeVonta: Når jeg går på banen for en kamp, må jeg ha en sterk tankegang slik at jeg kan stenge alle andre ute. Det vil alltid være folk som ikke vill at du skal vinne, og ved å ha det fokuset og den stillheten, er jeg i stand til å fokusere på meg selv og kampen min.

Bryson: Øyeblikk med ren konsentrasjon – som når jeg er på greenen og virkelig fokuserer på noe teknisk arbeid – krever mye stillhet og et klart sinn. Denne stillheten gjør at jeg kan reflektere og oppnå det jeg vill.

Zach: Når jeg har ballen i en kamp, må jeg stenge alt ute. Med fokus på stillheten kan jeg ta riktige avgjørelser og spille på høyeste nivå.

Justin Fields som bruker Bose Sport-ørepropper

Justin Fields som bruker Bose Sport-ørepropper

Trevor Lawrence som bruker Bose Noise Cancelling Headphones 700

Trevor Lawrence som bruker Bose Noise Cancelling Headphones 700

Hvilke funksjoner ser du etter i hodetelefoner eller ørepropper?

Claressa: Støyreduksjon er flott, da det er en distraksjon for meg når folk snakker om tull eller negative ting mens jeg trener, eller bare sier ting som kan distrahere meg. Støyreduksjon – spesielt når jeg løper og trener styrke og kondisjon – holder meg på riktig bane og lar meg fokusere på oppgaven foran meg.

DeVonta: Jeg er veldig interessert i mote, så jeg bryr meg om utseendet på mine produkter. Mange andre produkter har ikke prioritert designet, men Bose gjør en god jobb der. Uansett om det er Bose QuietComfort®-øreproppene, Headphones 700 eller Sport Earbuds, kan jeg bruke dem med hva som helst, og støyreduksjonsteknologien er den beste.

Bryson: Jeg ser etter noe som er lett å bruke og superkomfortabelt – noe som stenger støy ute og kan brukes uansett anledning.

Trevor: Jeg trenger skarpe, solide lyder og evnen til å høre rytmer så levende at du nesten kan føle dem. Passformen er også viktig. Jeg beveger meg raskt og intenst når jeg trener, og jeg trenger hodetelefoner eller svettebestandige ørepropper som kan holde lydkvaliteten sterk og gående.

Zach: Førsteprioritet er støyreduksjon. Min mantra er «arbeid i stillhet, og la suksess være lyden din». Når jeg bruker Bose-produktene, er det bare meg og musikken min uten andre distraksjoner. En annen viktig faktor er «passformen». Bose QuietComfort®-ørepropper har forskjellige størrelseser for delen som skal inn i øret. Dette gjør at jeg kan justere produktet til å passe mine behov, noe jeg elsker.

Justin: Støyreduksjon er også en annen stor faktor. Jeg liker en elegant passform uten ledninger som er i veien og full, kraftig lyd.

Relaterte historier

Bli ustoppelig med Janay Harding
Tre måter musikk motiverer deg på
nb