Gratis levering og gratis retur
 

TIPS OG TRIKS FOR BEDRE SØVN

Bose sin guide til en bedre nattesøvn

Søvn er en naturlig prosess og et viktig element for god helse.Dessverre lider for mange av oss av dårlig søvnkvalitet og føler oss ikke opplagte når vi våkner.Enten du trenger hjelp til å skape et avslappende sted å sove eller få tanker ut av hodet, finnes det strategier som kan hjelpe deg med å sove bedre.Prøv tipsene nedenfor for å finne ut hva som passer best for deg.

1.Bedre kosthold.Bedre søvn.

Det du spiser før sengetid, kan ha en sterk innvirkning på søvnkvaliteten.En sen ettermiddagskaffe, et stort kveldsmåltid eller en drink for mye kan jobbe mot deg og forstyrre evnen til å sovne og forbli i søvne.Koffein varer i omtrent syv timer i kroppen vår, så det er viktig å tenke på tidspunktet for din siste kopp for dagen.

TIPS:

Legg merke til hva du spiser og drikker og ved hvilke tidspunkter.Prøv å eliminere elementer en etter en for å se hva som kan påvirke søvnen din negativt.

2.Vær aktiv i løpet av dagen

Folk som trener regelmessig, har en tendens til å sovne lettere, og enda viktigere, sove gjennom hele natten.En sunn mengde mosjon vil bidra til å forbedre den generelle kvaliteten på søvnen, men det er viktig å merke seg at fysisk aktivitet sender endorfiner rundt i kroppen din, noe som gjør det vanskeligere å sovne – så timing er viktig.

TIPS:

Tren om du kan, men prøv å ikke gjøre det for nær søvntidspunktet.

3.En høneblund.Ikke så uskyldig.

Ahhhhh, en høneblund.Så godt.Men likevel, den tilsynelatende uskyldige luren kan forårsake alle slags problemer ved å lure kropp og sinn til å tro at vi trenger mindre søvn over natten fordi vi allerede har fått endel om dagen.Soving om dagen gjøre det vanskelig å sovne ved regelmessig planlagt tid.

TIPS:

Hvis du har problemer med å sovne om natten, unngå å sove og dagen og vit at om du samler opp søvnighet, vil det hjelpe deg å sove bedre om natten.

4.Sengen er for søvn

Hvem elsker ikke å kose seg med en film eller en god bok?Og hvor mange av oss jobber i senga på en bærbar datamaskin eller telefon?Jo mer vi bruker stimulerende medier i sengen, desto mer begynner vi å knytte sengene våre til å være klare og våkne.Gjør senga til et tempel for søvn, og du vet, andre gode ting som gjør deg glad.

TIPS:

Finn en god stol eller sofa i hjemmet ditt og sett den av til lesing, sosiale medier eller film.

5.Bytt gir

Bare fordi du er voksen betyr ikke at du er for gammel for en leggerutine.Gi deg beskjed om at søvnen kommer for å hjelpe overgangen fra å være våken til å sove.Avslappende musikk, meditasjon – eller stille dagbokskriving – kan hjelpe deg med å slappe av og gjøre deg klar til å hvile.

TIPS:

Lag en leggerutine for å forberede kropp og sinn til søvn.

Mann som våkner opp i sengen med Bose noise-masking sleepbuds

6.Ha en positiv ro

En rolig, stille plass er viktig for å sovne og fortsette å sove.Husdyr, snorkende partnere og gatestøy er alle utidige innblandinger.Hvis du sliter med en uunngåelig forstyrrende støy, har vi utformet Bose noise-masking sleepbuds™.

TIPS:

Slå av TV-en.Legg bort bærbare datamaskiner, telefoner og nettbrett.Flytt hundens seng til et annet rom.

7.Spark tanker som flyr ut av sengen

Det finnes andre typer støy.Noen ganger vil de travle sinnene våre bare ikke slå seg av.Hvis du ligger våken i mer enn 20 minutter eller så, gå ut av sengen og ta med bekymringene til et annet sted.Hvis du går ut av sengen, må du holde deg rolig.Vurder å lytte til litt beroligende musikk eller prøv en enkel pustemeditasjon.

TIPS:

Legg penn og papir på nattbordet ditt.Hvis du våkner med en tanke, bare skriv den ned og fortsett å sove.

8.Hold deg til tidsplanen

Sinnet vårt jobber med kroppene våre for å sikre en skikkelig balanse som fremmer søvn.Sirkadrytmen er kroppens indre klokke.Den styrer søvnvåkningssyklusen og spiller en stor rolle i alt fra hormonfrigivelse til kroppstemperatur.Endringer i tidssoner, leggetider og lyssignaler forvirrer de indre klokkene våre, slik at reisende ofte kommer fram til destinasjonen sin med jetlag.En tidsplan for regelmessig søvn og vekking kan utgjøre en stor forskjell.

TIPS:

Livet legger ikke alltid til rette for en forutsigbar tidsplan.Ikke bekymre deg, bare gjør ditt beste for å holde deg innenfor din, pluss eller minus 20 minutter.

9.Hold deg kjølig

Når du sover, er litt kjølig bedre enn litt varm, generelt sett.Hvis omgivelsene dine er for varme, vil kroppen din forsøke å regulere temperaturen, og du vil kaste bort energi – noe som gjør at du blir våken eller sliter med å få dyp nok søvn.Vi har alle variasjoner i kroppstemperatur som tett korrelerer med søvnsyklusen vår.Under normale sykluser svinger kjernetemperaturen i kroppen med jevne mellomrom og kan falle 1-2 grader i de tidlige timene om morgenen.

TIPS:

Hvis du liker et varmt teppe, må du stille termostaten litt lavere.

10.Det handler ikke om tallene

Når søvnrutinene våre blir forstyrret, kan det gjøre oss nervøse, noe som igjen kan lede til tanker som flyr og bekymringer for hvor mange timers søvn vi mister.I disse øyeblikkene må du prøve å huske at ingen har en perfekt balanse.Hvis du bare ikke sovner, gi deg selv en pause fra sengen din.Gjør noe avslappende til du føler deg trøtt, og prøv senga på nytt.Med gode vaner og litt øvelse kan vi vanligvis finne veien tilbake til en behagelig rutine.

TIPS:

Ikke se på klokken.Hold telefonen utenfor rekkevidde, still klokken mot veggen, og fokuser på hvordan du føler deg. 

BOSE NOISE-MASKING SLEEPBUDS™

Få sove.

Fortsett å sove.

Unikt design for søvn.De strømmer ikke musikk og bruker ikke akustisk støyreduksjon.I stedet bruker disse små, trådløse øreproppene forhåndsinnlastede beroligende lyder for å dekke over uønskede lyder.