OPPDAG VERDENS BESTE STØYREDUKSJON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED 90 DAGERS RISIKOFRI PRØVEPERIODE. LES MER

HVORDAN SOVE BEDRE, STENGE SNORKING UTE OG TA VARE PÅ FORHOLDET DITT

På slutten av en lang dag, vil vi alle slappe av i et stille soverom og få energien som en god natts søvn gir. Det er flere ting som kan hindre deg fra å nå det målet. En av de vanligste og mest utfordrende hindringene, er parnterens snorking. 

Ifølge University of Utah, snorker opp til 40 % av voksne menn og 24 % av voksne kvinner regelmessig. Uansett hva som forårsaker det – blokkerte nesepassasjer, søvnposisjon, fedme, søvnapné eller noe annet – er snorking ofte intenst forstyrrende for personen på ved siden av. Faktisk kan de mest høylytte snorkene oppnå 80 – 90 desibels, like høyt som en gjennomsnittlig gressklipper.

Så det er viktig å forstå effekten av snorking og også hvordan det å minimere snorking er viktig for å opprettholde god fysisk og psykisk helse – samt opprettholde et sunt forhold. 

Kvinne med en bærbar datamaskin i sengen mens partneren hennes sover

Virkningen av snorking

Det å ligge våken og lytte til partneren din snorke hver natt kan forståelig nok raskt bidra til frustrasjon og tretthet. En studie utført av Rush University Medical Center fant at en kvinnes søvneffektivitet (hvor lang tid hun faktisk sov om natten) falt til et gjennomsnitt på 73 % på grunn av mannens snorking, mens den gjennomsnittlige personens søvneffektivitet er på rundt 90 %. Denne reduksjonen på nesten 20 % kan påvirke produktiviteten på dagtid, humøret og til og med biologiske funksjoner, muligens føre til langsiktige helseproblemer.

En partner med kronisk snorking og frustrasjonen dette forårsaker kan ha betydelig innvirking på forholdet. I en meningsmåling utført av National Sleep Foundation, sa 58 % av respondentene at søvnighet «i det minste av og til» påvirker humøret, og mer enn 25 % sa at søvnighet hadde innvirkning på forholdet deres. En studie av Ohio State University Wexner Medical Center fastslo at når begge partnere sov mindre enn syv timer i minst to påfølgende netter, var det større sannsynlighet for at de kranglet eller «var aggresive» mot hverandre. Derfor er det ikke rart at snorking har blitt en av de ledende årsakene til skilsmisse.

Denne reduksjonen på nesten 20 % (av søvneffektivitet) kan påvirke produktiviteten på dagtid, humøret og til og med biologiske funksjoner, muligens føre til langsiktige helseproblemer.

Hvordan bekjempe snorking

Er det en måte å gi deg selv en sjanse til å sove gjennom partnerens snorking? For forholdet ditt og helsen din sin skyld, forhåpentligvis ja. Her er noen tips for bedre søvn for å bidra til dette.

Skaff deg et par ørepropper

Dette er vanligvis det første ikke-snorkeren prøver, og det kan være en enkel og billig løsning. Ørepropper er i dag også tilgjengelige i forskjellige, formbare materialer, og med tilpassbare ørepropper, så hvis du aldri har hatt de klassiske små skumene, kan det hende at et mykt silikonpar fungerer.

Prøv Bose Sleepbuds™ II

Bose Sleepbuds™ II er små trådløse ørepropper som er utviklet spesielt for søvn. De brukes med Bose Sleep-appen, som har et bibliotek med mer enn 50 avslappende spor, inkludert en rekke støymaskerende lyder som kan dekke søvnforstyrrende lyder som snorking. I motsetning til en frittstående hvit støymaskin, vil disse lydene gå direkte inn i dine egne ører. I en Bose-sponset søvnstudie ved University of Colorado Anschutz Medical Campus og UCHealth CARE Innovation Center, rapporterte 100 % av deltakerne at Bose Sleepbuds™ var «effektive ved å blokkere støy fra omgivelsene», 86 % rapporterte at de sovnet raskere når de brukte Bose Sleepbuds™ og 82 % rapporterte en generell forbedring i søvnkvaliteten.

Kvinne som ser på Bose Sleep-appen på telefonen
Bose Sleepbuds™ II

Bose Sleepbuds™ II
Les mer

Vurder en midlertidig søvnskilsmisse

Hvis du har prøvd flere andre løsninger og du fortsatt er utslitt selv, er det kanskje på tide å vurdere å sove i separate soverom. Det er ikke helt uhørt. Better Sleep Council rapporterer at 9 % av amerikanske par sover i separate rom, og det ser ut til å hjelpe mange. «Noen par føler sterkt at det å sove separat har gjort forholdet deres mer solid," sier en forholdsekspert til New York Times.

Uansett hvilke tips eller kombinasjon av tips du prøver for å få bedre søvn, er det viktig å finne en løsning som hjelper deg med å få konsekvent god, uavbrutt søvn. En stor del av dette kan være oppmuntrende personen som snorker til å skaffe hjelp, ettersom snorking kan være et tegn på mer alvorlige helseproblemer som må håndteres. Ikke bare vil kroppen din og sinnet ditt takke deg når du lærer å sove bedre, men det vil dine kjære også.

Bose Sleepbuds™ II

DEN BESTE SØVNEN NOENSINNE

Relaterte historier

Guiden din for bedre søvn
Gå bak kulissene til neste generasjon Bose Sleepbuds™ II
nb