NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Informasjonskapselmerknad

Ikrafttredelsesdato: 22. desember 2022

Introduksjon

Hos Bose respekterer vi bekymringene du har om personvern, og verdsetter forholdet vi har med deg. Denne informasjonskapselmerknaden forklarer hvordan vi bruker informasjonskapsler og annen lignende teknologi for å gjenkjenne deg når du besøker nettstedene våre som er knyttet til denne informasjonskapselmerknaden («nettstedet»). Den forklarer hva disse teknologiene er, og hvorfor vi bruker dem, samt dine rettigheter til å kontrollere vår bruk av dem.

Når vi bruker uttrykkene «Bose», «vi» eller «oss» i denne informasjonskapselmerknaden, henviser vi til Bose-familien av selskaper, som betyr Bose Corporation og dets tilknyttede enheter under felles eierskap og kontroll. Informasjonen din kontrolleres av en av disse enhetene.

Denne informasjonskapselmerknaden består av følgende deler:

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er tekstfiler som lastes ned til datamaskinen eller mobilenheten din når du besøker et nettsted, og som lagrer visse opplysninger om bruken av nettstedet. De er nyttige fordi de lar nettsteder gjenkjenne en brukers enhet. De returnerer deretter tilbake til det opprinnelige nettstedet på hvert etterfølgende besøk eller til et annet nettsted som gjenkjenner dem.

Begrepet «informasjonskapsler» brukes i denne informasjonskapselmerknaden i bred forstand for å inkludere alle lignende teknikker og teknologier, inkludert nettsignaler og loggfiler. Du finner mer informasjon om disse andre verktøyene i delen Ordliste nedenfor.


Hvilken informasjon som innhentes, og årsakene til innhentingen

Informasjonskapsler hjelper oss til bedre å forstå din bruk av nettstedet vårt, og som et resultat av dette kan vi blant annet tilby våre nettbesøkende en mer personlig og konsekvent opplevelse, for eksempel ved å lagre dine preferanser og innstillinger og levere innhold og reklame som er skreddersydd til dine interesser.

Her er eksempler på den typen informasjon vi innhenter via informasjonskapsler:

 • Antall brukere som besøker nettstedet, hvor ofte nettstedet ble vist, hvilke sider som ble vist, klikkene som ble gjort på nettstedet, og den totale varigheten av navigasjonen på nettstedet.
 • Datoen og klokkeslettet du åpnet nettstedet eller åpnet våre e-poster.
 • Navnet på nettstedet som ble besøkt før nettstedet vårt.
 • Hvorvidt du besøker nettstedet vårt for første gang eller ikke.
 • Dine visningspreferanser (f.eks. layout, størrelse, språk osv.).
 • Dine kjøp og bestillinger.
 • Påloggingsinformasjonen din, typen nettleser du bruker og IP-adressen din, slik at vi kan identifisere deg de neste gangene du besøker nettstedet vårt.

I tillegg gjør informasjonskapsler at vi kan gjøre følgende:

 • Forbedre brukeropplevelsen din og tilpasse besøket ditt: Vi kan bruke informasjon som samles inn under besøket ditt, for å gjøre ditt neste besøk på nettstedet vårt enklere, for eksempel ved å huske påloggingsinformasjonen din og lagre språkinnstillingene dine.
 • Tilpasse reklame- og markedsføringsmeldingene du mottar og som vises på nettstedet, enten fra oss eller tredjeparter. Dette innebærer for eksempel identifisering av elementer på nettstedet som interesserer deg, anbefalt tilbehør til Bose®-produktet ditt eller visning av nyttig informasjon som hvordan du utvider produktet til datamaskinen og får lyd i andre deler av huset.
 • Analysere kundetrender: Vi innhenter informasjon om nettstedsbesøkene våre og analyserer dem i aggregert form. Denne typen studie har som mål å identifisere trender blant mange besøkende på nettstedet vårt, i stedet for å analysere informasjonen til en bestemt besøkende.
 • Assistere sikkerhetsfunksjoner og administrative funksjoner, for eksempel feilsøking av feil ved sideinnlasting, og oppdage uregelmessig innloggingsatferd.

Typen informasjonskapsler vi bruker

Vi bruker førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler av flere årsaker. Enkelte informasjonskapsler er nødvendige av tekniske grunner for at nettstedet vårt skal fungere og/eller for å tilby grunnleggende funksjonalitet for deg, og vi henviser til disse som "nødvendige" informasjonskapsler. Andre informasjonskapsler gjør at vi kan spore og rette oss inn mot interessene til brukerne våre og forbedre opplevelsen på nettstedet vårt. Tredjeparter har også informasjonskapsler gjennom nettstedet vårt for annonsering, analyser og andre formål. De bestemte typene av første- og tredjeparts informasjonskapsler som benyttes via nettstedet vårt, og de formålene de benyttes til, er beskrevet i mer detalj nedenfor.

Førsteparts informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene opprettes av Bose. De blir, for det meste, brukt til å tillate deg å bla gjennom og bruke funksjonene til nettstedet vårt. De kan også være til hjelp for analyseaktiviteter.

Tredjeparts informasjonskapsler

I tillegg til de patenterte informasjonskapslene våre, kan det hende noen tredjeparts og tilknyttede selskaper plasserer informasjonskapsler på enheten din, får tilgang til dem og knytter nettsignaler til dem. Disse informasjonskapslene aktiverer tredjeparts funksjoner eller funksjoner som er tilgjengelige på eller via nettstedet. Partene som benytter disse tredjeparts informasjonskapslene, kan gjenkjenne enheten din både når den besøker nettstedet vårt, og også når den besøker enkelte andre nettsteder.
 

Vi bruker de følgende typene av første- og tredjeparts informasjonskapsler på nettstedet:

 • Påkrevde informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er nødvendige for å kunne tilby deg tjenester som er tilgjengelige via nettstedet vårt, og kan ikke slås av. Disse informasjonskapslene gjør at du kan bruke noen av funksjonene på nettstedet, for eksempel tilgang til sikre områder som krever registrering, angi personverninnstillinger eller huske varer i handlevognen.
 • Funksjonelle informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at du kan surfe rundt på nettstedet vårt eller dra nytte av noen av de forbedrede funksjonene, for eksempel å huske språkinnstillinger eller bruke direktemeldinger. Akkurat som strengt nødvendige informasjonskapsler kan de, hvis de blir deaktivert, påvirke evnen din til å bruke noen av nettstedets funksjoner, for eksempel å angi preferansene dine.
 • Analyseinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at vi eller våre tredjeparts analyseleverandører innhenter statistikk om din eller andre besøkendes bruk av nettstedet. Bose kan bruke denne informasjonen til å forbedre funksjonene som tilbys på nettstedet vårt.
 • Førsteparts markedsføringsinformasjonskapsler: Disse Bose-proprietære informasjonskapslene viser annonser på tjenestene våre som utelukkende er relatert til aktivitetene dine på tjenestene våre. Disse informasjonskapslene samler ikke inn og bruker ikke informasjon om aktivitetene dine på andre nettsteder eller tjenester.
 • Tredjeparts målrettede informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene, som leveres av våre tredjeparts reklamepartnere, innhenter informasjon om vanene dine og preferansene dine for produkter og tjenester fra Bose eller tredjeparts nettsteder og tjenester. Denne informasjonen gjør at Bose og våre tredjeparts reklameleverandører kan vise relevant innhold og relevante annonser på nettstedet og andre nettsteder du besøker.
 • Informasjonskapsler for sosiale medier: Disse informasjonskapslene brukes når informasjon deles via en knapp for deling på sosiale medier eller liker-knappen på nettstedene våre, eller når du kobler til kontoen din eller samhandler med innholdet på eller via et nettsted for sosiale nettverk, som Facebook, Twitter eller Snapchat.

For å avslå disse ulike typene informasjonskapsler må du følge instruksjonene nedenfor under avsnittet Administrasjon av informasjonskapsler.


Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din, varierer avhengig av hvilken kategori de tilhører: midlertidige eller permanente.

Midlertidige informasjonskapsler

Vi bruker midlertidige informasjonskapsler på alle våre sikre sider for å tildele og registrere en økt-ID. Dette gjør at du kan surfe på hele nettstedet uten avbrudd. Denne ID-en brukes også til interne rapporteringsformål. Den er ikke personlig identifiserbar, og denne typen informasjonskapsel etterlater seg ingen informasjon på harddisken som kan hentes opp. De fleste av våre patenterte informasjonskapsler er i denne kategorien og utgår når du lukker nettleseren.

Permanente informasjonskapsler

Våre egenutviklede analyseinformasjonskapsler og tredjeparts informasjonskapsler er permanente informasjonskapsler. De gjør at vi kan forstå de besøkendes surfeatferd over en lengre periode eller gi deg flere funksjoner knyttet til dine tilpasninger av nettstedet og innholdet du har lagret. De kan lagres på datamaskinen din i 24 timer, en uke, eller flere år, avhengig av hvilken funksjon de har. Dette betyr at disse informasjonskapslene overlever etter at nettleseren er lukket, og kan brukes av nettstedet vårt til å gjenkjenne datamaskinen når du åpner nettleseren din senere.


Administrasjon av informasjonskapsler

Avhengig av din geografiske plassering når du går til nettstedet vårt, kan du bli spurt om du vil godta eller avvise alle eller visse informasjonskapsler når du først får tilgang til nettstedet vårt.

I tillegg lar de fleste nettlesere deg kontrollere informasjonskapsler gjennom innstillinger. Mer om dette i delene Alle informasjonskapsler, Analyseinformasjonskapsler og Målrettede informasjonskapsler nedenfor. Vær oppmerksom på at, avhengig av din geografiske plassering når du går til nettstedet vårt, kan du også ha muligheten til å justere hvilke informasjonskapsler du tillater oss å plassere i nettleseren din gjennom vårt innstillingssenter for informasjonskapsler Du kan når som helst endre disse innstillingene.

Vær oppmerksom på at innstillingssenteret for informasjonskapsler ikke administrerer nettsteder for Bose Automotive. For disse nettstedene bør du følge instruksjonene for å administrere informasjonskapsler via nettleseren (se nedenfor).

Hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, kan dette få konsekvenser for nettstedets funksjonalitet som nevnt i delen Konsekvensene av å deaktivere alle informasjonskapsler nedenfor.

Alle informasjonskapsler: Du kan velge hvilke informasjonskapsler du ønsker å aktivere fra nettleseren din. Siden metoden for å aktivere eller deaktivere informasjonskapsler varierer fra én nettleser til en annen, bør du besøke nettleserens hjelpemeny for å få mer informasjon om innstillingene for informasjonskapsler. Du kan også konfigurere nettleseren din slik at den varsler hver gang den mottar en informasjonskapsel, slik at du kan bestemme om du vil godta den eller ikke. Informasjonskapsler leser ikke under noen omstendigheter data fra harddisken din, og du kan slette dem fra datamaskinen når som helst. I øyeblikket er det teknisk umulig for deg å synkronisere innstillingene mellom nettlesere og enhetene dine (f.eks. datamaskinen eller smarttelefonen din). Du må endre innstillingene på hver nettleser/enhet som du bruker, og hver gang du bruker en ny nettleser eller enhet.

Analyseinformasjonskapsler: For å deaktivere analyseinformasjonskapsler som administreres av våre tredjeparts analysepartnere, kan du enten bruke nettleserens deaktiveringsmekanismer som er nevnt ovenfor, eller bruke avmeldingsfunksjonen for analyser som driftes av analyseleverandørene våre:
Nettlesertillegg for å takke nei til Google Analytics
Adobe
BazaarVoice

Målrettede informasjonskapsler: Hvis du vil ha mer informasjon om skreddersydd nettleserreklame og hvordan du generelt kan styre hvorvidt informasjonskapsler skal plasseres på enheten din for levering av skreddersydd reklame, kan du besøke Network Advertising Initiatives kobling for tilbaketrekking av samtykke for forbrukere, Digital Advertising Alliances kobling for tilbaketrekking av samtykke for forbrukere eller Your Online Choices for å takke nei til å motta skreddersydd reklame fra selskaper som deltar i disse programmene. Hvis du vil trekke tilbake samtykket til at Google Analytics viser annonser eller tilpasse innstillingene for Google Displaynettverk, kan du besøke siden for Google Ads-innstillinger. Du kan også melde deg av spesifikke reklamenettverk som vi samarbeider med, ved å gå til følgende koblinger:
Reklameinnstillinger for Google
Adobe


Konsekvensene av å deaktivere alle informasjonskapsler

Hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, kan du fortsette å bruke visse deler av nettstedet vårt. Men noen nyttige funksjoner fungerer kanskje ikke lenger, avhengig av hvilke informasjonskapsler du deaktiverer. For eksempel vil du ikke kunne bruke onlinechatten vår, og det kan hende at nettstedet og innholdet ikke er like relevant i henhold til preferansene dine. Du vil ikke kunne søke etter forhandlere gjennom verktøyet vårt eller dele sider med det sosiale nettverket ditt.

Vær oppmerksom på at hvis du har deaktivert én eller flere informasjonskapsler, kan vi i henhold til gjeldende lover fortsette å bruke informasjonen som ble innhentet av slike informasjonskapsler før de ble deaktivert. Men vi vil slutte å innhente informasjon via informasjonskapselen for utmelding når en informasjonskapsel har blitt deaktivert.


Endringer i informasjonskapselmerknaden

Fra tid til annen kan vi endre eller oppdatere denne informasjonskapselmerknaden slik at den gjenspeiler endringer i lovgivningen, teknologisk utvikling og praksisen vår for innhenting og bruk av data. Du bør lese gjennom denne informasjonskapselmerknaden med jevne mellomrom og sjekke ikrafttredelsesdatoen på starten av dokumentet for å se om informasjonskapselmerknaden har endret seg siden forrige gang du leste den.


Kontaktinformasjon for Bose

Hvis du ønsker å kontakte oss eller har spørsmål om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt, kan du sende oss en e-post på privacyandsecurity@bose.com. Du finner også mer generell informasjon om de ulike typene av informasjon vi innhenter om deg, og hvordan du kan utøve dine personvernsrettigheter i våre retningslinjer for personvern.


Ordliste

Loggfiler er nettserverfiler (lagrer informasjon som domenenavn eller IP-adresser, URL-er, http-svarkode, nettstedet du besøker oss fra og/eller dato og varighet for besøket) som opprettes automatisk når en bruker besøker et nettsted.

Et SDK er et sett med verktøy og/eller kode som vi bygger inn i programvaren og appene våre for at tredjeparter skal kunne innhente informasjon om hvordan brukere samhandler med tjenestene.

Et nettsignal (også kjent som «pikselkode», «internettsignal» eller «transparent GIF») er et elektronisk bilde som vanligvis består av én enkelt piksel. Det kan plasseres på et nettsted eller i en e-post for å overføre informasjon, inkludert IP-adressen til datamaskinen som lastet ned den aktuelle siden, URL-adressen til siden, besøkets varighet og typen nettleser som brukes, samt data som finnes i informasjonskapslene som sendes av en tredjepart.