OPPDAG VERDENS BESTE STØYREDUKSJON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED 90 DAGERS RISIKOFRI PRØVEPERIODE. LES MER

Informasjonskapselmerknad

Sist oppdatert: 14. mai 2020

Hos Bose respekterer vi bekymringene du har om personvern, og verdsetter forholdet vi har med deg. Denne informasjonskapselmerknaden ("Merknad") forklarer hvordan Bose Corporation og deres tilknyttede selskaper bruker informasjonskapsler og annen lignende teknologi for å gjenkjenne deg når du besøker nettstedene våre som er knyttet til denne merknaden ("Nettsted"). Den forklarer hva disse teknologiene er, og hvorfor vi bruker dem, samt dine rettigheter til å kontrollere vår bruk av dem.

 • Hvis du bor i USA, Latin-Amerika eller Canada, er Bose Corporation (med adresse The Mountain, Framingham, MA 01701) behandlingsansvarlig for informasjonen din.
 • Hvis du bor i Kina, er Bose Electronics (Shanghai) Company Limited (med adresse Part C, Plant 9, No. 353 North Riying, Kina (Shanghai) Pilot Free Trade Zone) behandlingsansvarlig av informasjonen din.
 • Hvis du bor et annet sted, er Bose Products B.V. (med adresse Gorslaan 60, Purmerend, Nederland) behandlingsansvarlig, med unntak av behandlingsaktiviteter i tilknytning til produktstøtte, produktanalyse og utviklingsaktiviteter, som Bose Corp. er behandlingsansvarlig for.

I denne merknaden refererer vi til disse enhetene samlet som "Bose".

Denne merknaden forklarer følgende:

 • Hva er informasjonskapsler?
 • Type informasjon som innhentes, og årsakene til innhentingen
 • Typen informasjonskapsler vi bruker
 • Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din
 • Administrasjon av informasjonskapsler
 • Konsekvensene av å deaktivere alle informasjonskapsler
 • Endringer i informasjonskapselmerknaden
 • Kontakt oss
 • Ordliste

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er tekstfiler som lastes ned til datamaskinen eller mobilenheten din når du besøker et nettsted, og som lagrer visse opplysninger om bruken av nettstedet. De er nyttige fordi de lar nettsteder gjenkjenne en brukers enhet. De returnerer deretter tilbake til det opprinnelige nettstedet på hvert etterfølgende besøk eller til et annet nettsted som gjenkjenner dem. Hvis du vil ha mer informasjon om informasjonskapsler, kan du gå til all about cookies.org.

Begrepet "informasjonskapsler" brukes i denne merknaden i bred forstand for å inkludere alle lignende teknikker og teknologier, inkludert websignaler og loggfiler. Hvis du vil ha mer informasjon om disse andre verktøyene, kan du se ordlisten vår nedenfor.

Type informasjon som innhentes, og årsakene til innhentingen

Informasjonskapsler hjelper oss med bedre å forstå din bruk av nettstedet vårt, og som et resultat av dette kan vi, i tillegg til andre ting, gi kundene våre en mer tilpasset og konsekvent opplevelse. Her er eksempler på den typen informasjon vi innhenter via informasjonskapsler:

 • antall brukere som besøker Bose-nettstedet, hvor ofte nettstedet blir sett på, sidene som blir vist, klikkene som blir gjort på nettstedet, og den totale varigheten av navigeringen på nettstedet
 • navnet på nettstedet som ble besøkt før Bose-nettstedet
 • om du besøker nettstedet vårt for første gang eller ikke
 • Visningspreferansene dine (f.eks. layout, dimensjoneringspreferanser, språk, osv.);
 • kjøpene og bestillingene dine
 • brukernavn, passord, type nettleser som brukes, og IP-adresse, slik at vi kan identifisere deg under ditt neste besøk

Merk deg at vi ikke innhenter navn eller e-postadresser via informasjonskapsler.

I tillegg gjør informasjonskapsler at vi kan gjøre følgende:

 • Tilpasse besøket ditt: Vi kan bruke informasjon som er innhentet under besøket ditt, til å tilpasset ditt neste besøk på nettstedet vårt.
 • Vi kan tilpasse annonser og markedsføringsmeldinger som vises på nettstedet, enten våre eller tredjeparters. Dette innebærer for eksempel identifisering av elementer på nettstedet som interesserer deg, anbefalt tilbehør til Bose®-systemet ditt eller visning av nyttig informasjon som hvordan du utvider lydanlegget til datamaskinen og får lyd i andre deler av huset. Målet vårt er å oppfylle ønskene dine så raskt og enkelt som mulig.
 • Analysere kundetrender: Vi innhenter informasjon om nettstedsbesøkene våre og analyserer dem som en helhet i aggregert form. Denne typen undersøkelse identifiserer trender blant mange besøkende på nettstedet i stedet for å analysere informasjonen til en bestemt kunde.

Typen informasjonskapsler vi bruker

Vi bruker førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler av flere årsaker. Enkelte informasjonskapsler er nødvendige av tekniske grunner for at nettstedet vårt skal fungere og/eller for å tilby grunnleggende funksjonalitet for deg, og vi henviser til disse som "nødvendige" informasjonskapsler. Andre informasjonskapsler gjør at vi kan spore og rette oss inn mot interessene til brukerne våre og forbedre opplevelsen på nettstedet vårt. Tredjeparter har også informasjonskapsler gjennom nettstedet vårt for annonsering, analyser og andre formål. De bestemte typene av første- og tredjeparts informasjonskapsler som benyttes via nettstedet vårt, og de formålene de benyttes til, er beskrevet i mer detalj nedenfor.

Førsteparts informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene opprettes av Bose. De blir, for det meste, brukt til å tillate deg å bla gjennom og bruke funksjonene til nettstedet vårt. De kan også være til hjelp for analyseaktiviteter.

Tredjeparts informasjonskapsler

I tillegg til de patenterte informasjonskapslene våre, kan det hende noen tredjeparts og tilknyttede selskaper plasserer informasjonskapsler på datamaskinen din, får tilgang til dem og knytter websignaler til dem. Disse informasjonskapslene aktiverer tredjeparts funksjoner eller funksjoner som er tilgjengelige på eller via nettstedet. Partene som benytter disse tredjeparts informasjonskapslene, kan gjenkjenne enheten din både når den besøker nettstedet vårt, og også når den besøker enkelte andre nettsteder.

Vi bruker de følgende typene av første- og tredjeparts informasjonskapsler på nettstedet:

 • Påkrevde informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er nødvendige for å kunne tilby deg tjenester som er tilgjengelige via nettstedet vårt, og kan ikke slås av. Disse informasjonskapslene gjør at du kan bruke noen av funksjonene på nettstedet, for eksempel tilgang til sikre områder som krever registrering, angi personverninnstillinger eller huske varer i handlevognen.
 • Funksjonelle informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at du kan surfe rundt på nettstedet vårt eller dra nytte av noen av de forbedrede funksjonene, for eksempel å huske språkinnstillinger eller bruke direktemeldinger. Akkurat som strengt nødvendige informasjonskapsler kan de, hvis de blir deaktivert, påvirke opplevelsen din med noen av nettstedets funksjoner, som innstillinger du har angitt.
 • Analyseinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at vi eller våre tredjeparts analyseleverandører innhenter statistikk om din eller andre besøkendes bruk av nettstedet. Bose kan bruke denne informasjonen til å forbedre funksjonene som tilbys på nettstedet vårt.
 • Målrettede informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene, som leveres av våre tredjeparts reklamepartnere, innhenter informasjon om vanene dine og preferansene dine for produkter og tjenester. Denne informasjonen gjør at Bose og våre tredjeparts reklameleverandører kan vise relevant innhold og relevante annonser på nettstedet og andre nettsteder du besøker.
 • Informasjonskapsler for sosiale medier: Disse informasjonskapslene brukes når informasjon deles via en knapp for deling på sosiale medier eller liker-knappen på nettstedene våre, eller når du kobler til kontoen din eller samhandler med innholdet på eller via et nettsted for sosiale nettverk, som Facebook, Twitter eller Snapchat.

For å avslå disse ulike typene informasjonskapsler må du følge instruksjonene nedenfor under avsnittet Administrasjon av informasjonskapsler.

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din, varierer avhengig av hvilken kategori de tilhører: midlertidige eller permanente.

Midlertidige informasjonskapsler

Vi bruker midlertidige informasjonskapsler på alle våre sikre sider for å tildele og registrere en økt-ID. Du kan surfe på hele nettstedet uten avbrudd. Denne ID-en brukes også til interne rapporteringsformål. Den er ikke personlig identifiserbar, og denne typen informasjonskapsel etterlater seg ingen informasjon på harddisken som kan hentes opp. De fleste av våre patenterte informasjonskapsler er i denne kategorien og utgår når du lukker nettleseren.

Permanente informasjonskapsler

Våre egenutviklede analyseinformasjonskapsler og tredjeparts informasjonskapsler er permanente informasjonskapsler. De gjør at vi kan forstå de besøkendes surfeatferd over en lengre periode eller gi deg flere funksjoner knyttet til dine tilpasninger av nettstedet og innholdet du har lagret. De kan lagres på datamaskinen din i 24 timer, en uke, eller flere år, avhengig av hvilken funksjon de har. Dette betyr at disse informasjonskapslene overlever etter at nettleseren er lukket, og kan brukes av nettstedet vårt til å gjenkjenne datamaskinen når du åpner nettleseren din senere.

Administrasjon av informasjonskapsler

Vi plasserer bare informasjonskapsler på enheten din etter at du gir oss tillatelse. Hvis du vil avvise informasjonskapsler, kan du følge instruksjonene nedenfor.

For europeiske bose.com-domener har du muligheten til å justere hvilke informasjonskapsler du lar oss plassere i nettleseren din, gjennom dette innstillingssenteret for informasjonskapsler. Du kan når som helst endre disse innstillingene. Vær oppmerksom på at innstillingssenteret for informasjonskapsler ikke administrerer nettsteder for Bose Automotive. For disse nettstedene bør du følge instruksjonene for å administrere informasjonskapsler via nettleseren (se nedenfor).

Alle informasjonskapsler: Du kan velge hvilke informasjonskapsler du ønsker å aktivere fra nettleseren din. Siden metoden for å aktivere eller deaktivere informasjonskapsler varierer fra én nettleser til en annen, bør du besøke nettleserens hjelpemeny for å få mer informasjon om innstillingene for informasjonskapsler. Du kan også konfigurere nettleseren din slik at den varsler hver gang den mottar en informasjonskapsel, slik at du kan bestemme om du vil godta den eller ikke. Informasjonskapsler leser ikke under noen omstendigheter data fra harddisken din, og du kan slette dem fra datamaskinen når som helst. I øyeblikket er det teknisk umulig for deg å synkronisere innstillingene mellom nettlesere og enhetene dine (datamaskinen eller smarttelefonen din). Du må angi dem på hver nettleser/enhet som du bruker, og hver gang du bruker en ny nettleser eller enhet. Hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, gjelder dette for alle informasjonskapsler og får konsekvenser for nettstedets funksjonalitet som nevnt i avsnittet Konsekvensene av å deaktivere alle informasjonskapsler nedenfor.

Analyseinformasjonskapsler: For å deaktivere analyseinformasjonskapsler som administreres av våre tredjeparts analysepartnere, kan du enten bruke nettleserens deaktiveringsmekanismer som er nevnt ovenfor, eller bruke avmeldingsfunksjonen for analyser som driftes av analyseleverandørene våre:
Nettlesertillegg for å takke nei til Google Analytics
Adobe
Mixpanel
Flurry
BazaarVoice

Målrettede informasjonskapsler: Hvis du vil ha mer informasjon om skreddersydd nettleserreklame og hvordan du generelt kan styre hvorvidt informasjonskapsler skal plasseres på datamaskinen din for levering av skreddersydd reklame, kan du besøke Network Advertising Initiatives kobling for tilbaketrekking av samtykke for forbrukere, Digital Advertising Alliances kobling for tilbaketrekking av samtykke for forbrukere eller Your Online Choices for å takke nei til å motta skreddersydd reklame fra selskaper som deltar i disse programmene. Hvis du vil trekke tilbake samtykket til at Google Analytics viser annonser eller tilpasse innstillingene for Google Displaynettverk, kan du besøke siden for Google Ads-innstillinger. Du kan også melde deg av spesifikke reklamenettverk som vi samarbeider med, ved å gå til følgende koblinger:
Reklameinnstillinger for Google
Adobe

Disse informasjonskapslene, som leveres av Bose eller reklamepartnerne våre, innhenter flere typer data om dine vaner, samt preferansene dine for produkter og tjenester. Denne informasjonen gjør at Bose og partnerne deres kan legge ut relevante annonser på de respektive nettstedene.

Konsekvensene av å deaktivere alle informasjonskapsler

Hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, kan du fortsette å bruke visse deler av nettstedet vårt. Men noen nyttige funksjoner fungerer kanskje ikke lenger, avhengig av hvilke informasjonskapsler du deaktiverer. For eksempel vil du ikke kunne bruke onlinechatten til å stille tekniske spørsmål, og det kan hende at nettstedet og innholdet ikke er like relevant i henhold til preferansene dine. Du vil ikke kunne søke etter forhandlere gjennom verktøyet vårt eller dele sider med det sosiale nettverket ditt.

Vær oppmerksom på at hvis du har deaktivert én eller flere informasjonskapsler, kan vi fortsette å bruke informasjonen som ble innhentet av slike informasjonskapsler før de ble deaktivert. Men vi vil slutte å innhente informasjon via informasjonskapselen for utmelding når en informasjonskapsel har blitt deaktivert.

Endringer i informasjonskapselmerknaden

Denne merknaden kan bli revidert innimellom. Eventuelle endringer vises på dette nettstedet. Sjekk denne informasjonskapselmerknaden regelmessig for å holde deg informert om vår bruk av informasjonskapsler. Hvis du har spørsmål, kan du ta kontakt med oss som forklart nedenfor.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt, er det bare å kontakte oss på e-post: privacyandsecurity@bose.com. Du finner også mer generell informasjon om de ulike typene av informasjon vi innhenter om deg, og hvordan du kan utøve dine personvernsrettigheter i våre retningslinjer for personvern.

Ordliste

Informasjonskaplser er tekstfiler som inneholder informasjon som lastes ned til datamaskinen eller mobilenheten når du besøker et nettsted. De returnerer deretter tilbake til det opprinnelige nettstedet på hvert etterfølgende besøk eller til et annet nettsted som gjenkjenner dem.

Loggfiler er webserverfiler (lagrer informasjon som domenenavn eller IP-adresser, URL-er, http-svarkode, nettstedet du besøker oss fra og/ eller dato og varighet for besøket) som opprettes automatisk når en bruker besøker et nettsted.

Noen sider på nettstedet vårt inneholder websignaler (også kjent som "Internett-signaler" eller "usynlige pikselkoder"). Et websignal er et elektronisk bilde som vanligvis består av en enkelt piksel. Den kan plasseres på et nettsted eller i en e-post for å overføre informasjon, inkludert personlige data, for eksempel IP-adressen til datamaskinen som lastet ned den aktuelle siden, URL-adressen til siden, besøkets varighet og typen nettleser som brukes, samt data som finnes i informasjonskapslene som sendes av en tredjepart.