Få gratis forsendelse når du bestiller i dag.
 

Retningslinjer for informasjonskapsler

Hos Bose respekterer vi dine bekymringer om personvern og verdsetter forholdet vi har med deg. Hvis du bor i USA, Latin-Amerika eller Canada, er Bose Corporation (med adresse The Mountain, Framingham, MA 01701) behandlingsansvarlig for informasjonen din. Hvis du bor et annet sted, er Bose Products B.V. (med adresse Gorslaan 60, Purmerend, Nederland) behandlingsansvarlig, med unntak av behandlingsaktiviteter i tilknytning til produktstøtte, produktanalyse og utviklingsaktiviteter, som Bose Corporation er behandlingsansvarlig for. I disse retningslinjene refererer vi til disse enhetene samlet som "Bose".

I likhet med mange selskaper bruker vi teknologi på nettstedet vårt for å samle inn informasjon som hjelper oss å forbedre opplevelsen din på nettet. Informasjonskapslene som vi bruker hos Bose, gjør at nettstedet vårt fungerer riktig og hjelper oss å forstå hva slags informasjon og reklame som er mest nyttig for de besøkende.

Retningslinjene for informasjonskapsler forklarer:

 • Definisjon: Hva er informasjonskapsler?
 • Type informasjon som innhentes, og årsaken til innhentingen
 • Type informasjonskapsler som brukes
 • Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din
 • Administrasjon av informasjonskapsler
 • Konsekvensene av å deaktivere alle informasjonskapsler
 • Endringer i retningslinjene for informasjonskapsler
 • Kontakt oss

Definisjon: Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder en viss mengde informasjon, og som lastes ned til datamaskinen eller den mobile enheten din når du besøker et nettsted. De er nyttige siden de gjør at nettsteder kan gjenkjenne en brukers enhet. De blir deretter tatt tilbake til det opprinnelige nettstedet for hvert etterfølgende besøk eller til et annet nettsted som gjenkjenner dem. Hvis du vil ha mer informasjon om informasjonskapsler, kan du gå til www.allaboutcookies.org

Termen "informasjonskapsel" i disse retningslinjene inkluderer alle lignende teknikker, inkludert websignaler og loggfiler. Hvis du vil ha mer informasjon om disse verktøyene, kan du se i ordlisten vår.

Type informasjon som innhentes, og årsaken til innhentingen

Informasjonskapsler hjelper oss med bedre å forstå dine forventninger til nettstedet vårt, og som et resultat av dette kan vi, i tillegg til andre strategier, gi kundene våre en hyggelig og bærekraftig opplevelse. Her er eksempler på den typen informasjon vi innhenter via informasjonskapsler:

 • antall brukere som besøker Bose®-nettstedet, hvor ofte nettstedet blir sett på, sidene som blir vist, klikkene som blir gjort på nettstedet, og den totale varigheten av navigeringen på nettstedet
 • navnet på nettstedet som ble besøkt før Bose®-nettstedet
 • om du besøker nettstedet vårt for første gang eller ikke
 • dine visningspreferanser (f.eks. layout, dimensjoneringspreferanser, språk, osv.)
 • kjøpene og bestillingene dine
 • brukernavn, passord, type nettleser som brukes og IP-adresse, slik at vi kan identifisere deg under ditt neste besøk

Merk deg at vi ikke innhenter navn eller e-postadresser via informasjonskapsler.

I tillegg gjør informasjonskapsler at vi kan gjøre følgende:

 • tilpasse besøket ditt: vi kan bruke informasjonen fra besøket ditt til å tilpasset ditt neste besøk på nettstedet vårt
 • tilpasse annonser og markedsføringsmeldinger som vises på nettstedet, enten våre eller tredjeparters. Dette innebærer for eksempel identifisering av elementer på nettstedet som interesserer deg, anbefalt tilbehør til Bose®-systemet ditt eller visning av nyttig informasjon som hvordan du utvider lydanlegget til datamaskinen og får lyd i andre deler av huset. Vårt mål er å oppfylle dine ønsker så raskt og enkelt som mulig.
 • analysere kundetrender: vi innhenter informasjon om tusenvis av kundebesøk og analysere dem. Denne typen undersøkelse identifiserer trender blant mange besøkende på nettstedet i stedet for å analysere informasjonen til en bestemt kunde.

Type informasjonskapsler som brukes

Når du bruker nettstedet, kan følgende kategorier av informasjonskapsler opprettes på enheten din:

Patenterte informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene er opprettet av Bose. De blir stort sett brukt til å gi deg muligheten til å surfe på nettstedet vårt og bruke nettstedets funksjoner.

 • Funksjonelle informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene, som er definert av Bose, gjør at du kan surfe på nettstedet vårt eller dra nytte av noen av nettstedets funksjoner, for eksempel å huske språkpreferanser eller legge inn elektroniske bestillinger.
 • Analyseinformasjonskapsler: Disse informasjonskapslene, som er definert av Bose, gjør at du kan samle statistikk (aggregert og anonym) om bruk av nettstedet av deg selv og andre besøkende. Takket være denne informasjonen kan Bose forbedre funksjonene som tilbys på nettstedet.

Tredjeparts informasjonskapsler

I tillegg til de patenterte informasjonskapslene våre, kan det hende noen tredjeparts og tilknyttede selskaper plasserer informasjonskapsler på datamaskinen din, får tilgang til dem og knytter websignaler til dem.

 • Funksjonelle informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at du kan bruke nyttige tjenester og funksjoner, for eksempel støtte for direktemeldinger.
 • Markedsføringsinformasjonskapsler for nettbasert atferd: Disse informasjonskapslene innhenter data om surfevanene dine, samt preferansene dine for produkter og tjenester. Denne informasjonen gjør at Bose og de annonsenettverkene vi samarbeider med, kan vise relevante annonser på de mest relevante sidene til partner- og Bose-nettsteder. Tredjeparter eller tilknyttede selskaper kan for eksempel administrere annonseprogrammer for Bose på et annet nettsted enn Bose-nettstedet.

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten din

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, varierer avhengig av hvilken kategori de tilhører: midlertidige eller permanente.

Midlertidige informasjonskapsler

Vi bruker midlertidige informasjonskapsler på alle de sikre nettstedene våre for å tildele og registrere en økt-ID. Du kan surfe uten avbrudd på hele nettstedet vårt. Denne identifikatoren brukes også til interne rapporteringsformål. Det er ikke mulig for oss å identifisere deg personlig, og denne typen informasjonskapsel gjør ikke noe informasjon tilgjengelig på harddisken. De fleste av våre patenterte informasjonskapsler er i denne kategorien og utgår når du lukker nettleseren.

Permanente informasjonskapsler

Våre patenterte analyseinformasjonskapsler og tredjeparts informasjonskapsler er permanente informasjonskapsler. De gir oss muligheten til å forstå surfeadferden til de besøkende over en lengre periode eller muligheten til å gi deg flere funksjoner knyttet til nettstedets tilpasningsforespørsler og innholdet du har lagret eller oppbevart. De kan bli værende på datamaskinen i 24 timer, en uke eller flere år, avhengig av funksjonen deres.

Administrasjon av informasjonskapsler

Vi plasserer bare informasjonskapsler på enheten hvis du gir oss tillatelse til det. Hvis du ikke ønsker å motta enkelte av informasjonskapselkategoriene som brukes på nettstedene våre, kan du bruke følgende verktøy for å deaktivere dem. Merk deg at vi imidlertid må angi en informasjonskapsel på enheten for å huske dine preferanser når du besøker nettstedet igjen fra en enkelt nettleser. 

I øyeblikket er det teknisk umulig for deg å synkronisere innstillingene dine mellom nettleserne og enhetene dine (datamaskinen eller smarttelefonen din). Du må angi dem på hver nettleser/enhet du bruker, og hver gang du bruker en ny nettleser eller enhet.

Funksjonelle informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene, som er definert av Bose, gjør at du kan bruke nettstedet vårt eller dra nytte av noen av nettstedets funksjoner, for eksempel å lagre språkpreferanser eller legge inn elektroniske bestillinger.

Analyseinformasjonskapsler

Disse informasjonskapslene, som er definert av Bose, gjør at du kan innhente statistikk (aggregert og anonym) angående bruken av nettstedet. Takket være denne informasjonen kan Bose forbedre funksjoner som tilbys på nettstedet.

Markedsføringsinformasjonskapsler for nettbasert atferd

Disse informasjonskapslene, som tilbys av Bose-partnere, tillater bruk av nyttige tjenester og funksjoner, for eksempel støtte for direktemeldinger.

Markedsføringsinformasjonskapsler for nettbasert atferd

Disse informasjonskapslene, som er definert av Bose eller annonsepartnere, innhenter flere typer data om surfevanene dine, samt produkt- og tjenestepreferanser. Denne informasjonen gjør at Bose® og partnerne deres kan legge ut relevante annonser på de respektive nettstedene.

I tillegg har du muligheten til å administrere informasjonskapsler fra nettleseren. Du kan konfigurere nettleseren din når som helst for å bli varslet om at du har mottatt en informasjonskapsel, slik at du kan avgjøre om du vil godta den eller ikke. Informasjonskapsler leser ikke under noen omstendigheter data fra harddisken, og du kan slette dem fra datamaskinen når som helst.

Hvis du er bekymret for å installere informasjonskapsler på datamaskinen, følger du fremgangsmåtene nedenfor for å administrere dem:

Internet Explorer (IE) 9.0 og
nyere:

 For å deaktivere informasjonskapsler:

 • Klikk på Verktøy i rullegardinmenyen og velg Alternativer for Internett.
 • Klikk på fanen Personvern.
 • Flytt markøren til ønsket personvernnivå.

For å slette eksisterende informasjonskapsler:

 • Klikk på Verktøy i rullegardinmenyen og velg Alternativer for Internett.
 • Klikk på fanen Generelt. Under Leserlogg klikker du på Slett.

Firefox 2.0 / 3.0 / 4.0 og nyere:

For å deaktivere informasjonskapsler:

 • Klikk på Tools (Verktøy) i menylinjen.
 • Velg Options (Alternativer).
 • Klikk på fanen Privacy (Personvern).
 • Fjern avmerkingen for Accept cookies (Godta informasjonskapsler).

For å slette eksisterende informasjonskapsler:

 • Klikk på Tools (Verktøy) i menylinjen.
 • Velg Options (Alternativer).
 • Klikk på fanen Privacy (Personvern).
 • Klikk på Erase Now (Slett nå).
 • Velg Cookies (Informasjonskapsler).
 • Klikk på Delete personal data (Slett personlige data).

Google Chrome:

For å deaktivere informasjonskapsler:

 • Klikk på menyen Tools (Verktøy).
 • Velg Options (Alternativer).
 • Klikk på Advanced Options (Avanserte alternativer).
 • Velg Cookie Settings (Informasjonskapselsinnstillinger). Velg Block all cookies (Blokker alle informasjonskapsler).

For å slette eksisterende informasjonskapsler:

 • Klikk på menyen Tools (Verktøy).
 • Velg Options (Alternativer).
 • Klikk på Advanced Options (Avanserte alternativer).
 • Under delen Privacy (Personvern) klikker du på Show Cookies (Vis informasjonskapsler).
 • Et nytt vindu for Cookies (Informasjonskapsler) vises. Her vises alle informasjonskapsler i Google Chrome-nettleseren.
 • Klikk på Delete All (Slett alle) for å slette alle informasjonskapsler.
 • For å slette en bestemt informasjonskapsel merker du den og klikker på Delete (Slett).

Hvis nettleseren din ikke er oppført ovenfor, kan du se dokumentasjonen eller den elektroniske hjelpen for å få instruksjoner.

Konsekvenser ved å deaktivere informasjonskapsler

Du kan fortsette å bruke enkelte deler av nettstedene våre. Men noen nyttige funksjoner vil ikke fungere. Du vil for eksempel ikke kunne bruke onlinechatten til å stille tekniske spørsmål eller foreta kjøp. Du vil ikke kunne søke etter forhandlere gjennom verktøyet vårt eller dele sidene med det sosiale nettverket ditt.

Endringer i retningslinjene for informasjonskapsler

Disse retningslinjene kan bli endret innimellom. Eventuelle endringer legges ut på nettstedet. Disse retningslinjene er spesifikke for Bose® -operasjoner og gjelder for informasjon du sender inn via Internett og gjennom andre kanaler. Disse retningslinjene tilbys her i informasjonsøyemed og er ikke ment å skape en tvangskraftige forpliktelse. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte oss.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt, eller hvis du ønsker å utøve din rett til å få tilgang til dataene dine og/eller endre dem, er det bare å kontakte oss. Du vil også finne mer informasjon om hvordan vi behandler dataene dine og den informasjonen du laster opp til nettstedet vårt, i våre retningslinjer for personvern.

Ordliste

Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder informasjon, og som lastes ned til datamaskinen eller den mobile enheten din når du besøker et nettsted. De blir deretter tatt tilbake til det opprinnelige nettstedet for hvert etterfølgende besøk, eller til et annet nettsted som gjenkjenner dem.

Loggfiler er webserverfiler (lagrer informasjon som domenenavn eller IP-adresser, URL-er, http-svarkode, nettsiden du besøke oss fra og/ eller dato og varighet for besøket) som opprettes automatisk når en Internett-bruker besøker et nettsted.

Enkelte sider på nettstedet vårt inneholder websignaler (også kjent som "Internett-signaler," "websignaler" eller "usynlige GIF-er"). Et websignal er et elektronisk bilde som vanligvis består av en enkelt piksel. Det kan plasseres på et nettsted eller i en e-post for å overføre informasjon, inkludert personlige opplysninger som IP-adressen til datamaskinen som lastet ned den aktuelle siden, URL-adressen til siden, tiden som ble brukt på siden, hvilken nettleser som ble brukt, og opplysninger i informasjonskapslene som sendes av en tredjepart.