NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Boses regler for personvern

Gjelder fra: 22. desember 2022

For å gi enklere innsikt i Boses rutiner for innhenting av opplysninger, vil du se at vi har lagt til noen hurtigkoblinger og korte sammendrag av våre regler for personvern. Pass på at du leser alle personvernregler for full innsikt i Boses rutiner og hvordan vi håndterer opplysninger om deg. Disse sammendragene er ikke en erstatning for Boses regler for personvern.

Boses personvernregler inneholder følgende deler:


Introduksjon

Vi vet at personvern er viktig for deg. Vi ber deg lese disse personvernreglene for innsikt i hva vi henter inn av opplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, og hvilke valg som er tilgjengelige for deg.

Disse personvernregler gjelder opplysninger vi henter inn om deg i all vår drift, blant annet via Boses nettsteder og forum på nett, produkter, mobilapper, tjenester, markedsføring, forskning, detaljhandel og andre tilbud på og utenfor internett, driftet av eller på vegne av Bose. Vi refererer samlet til disse produktene, tjenestene og tilbudene som «tjenestene».

Når du bruker tjenestene, samtykker du også til disse personvernreglene og til at vi får behandle, overføre og lagre opplysninger om deg i USA.

Når vi refererer til «Bose», «vi» eller «oss» i disse personvernreglene, henviser vi til Boses selskaper, dvs. Bose Corporation og datterselskaper under felles eierskap og kontroll. Opplysninger om deg kontrolleres av en av disse enhetene. Listen over behandlingsansvarlige hos Bose finner du under i «Kontaktopplysninger for Bose».


Opplysninger vi henter inn

Opplysningene vi henter inn om deg avhenger av hvilke tjenester du bruker, hvordan du bruker dem og opplysninger du gir oss.

Vi har tre sentrale metoder for å hente inn opplysninger: (1) opplysninger du gir oss direkte, (2) opplysninger vi henter automatisk inn via teknologi når du bruker tjenestene og (3) opplysninger vi henter inn fra andre kilder.

Opplysninger du gir rett til oss

Når du bruker Boses tjenester, gir du oss gjerne visse opplysninger. Vi henter for eksempel inn opplysninger rett fra deg når du legger inn en bestilling og kjøper fra oss, oppretter eller bruker en Bose-konto, registrerer produktet du kjøpte, legger ut kommentarer, bilder eller videoer på tjenestene, deltar i Boses spørreundersøkelser eller forskning med oss eller kommuniserer og samhandler med oss.

Følgende er noen av de vanligste kategoriene for opplysninger vi henter inn rett fra deg:

Kontakt- og kontoopplysninger, blant annet navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og brukernavn og passord for pålogging, blant annet My Bose-kontoopplysninger om deg.

Opplysninger om økonomi og transaksjoner, blant annet kredittkortopplysninger og kjøps- og transaksjonshistorikk.

Opplysninger om samhandling med kundeservice, blant annet meldinger vi får fra elektroniske skjemaer eller e-post og sammendrag eller tale- eller videoopptak av samhandling med kundeservice.

Opplysninger du oppgir i forbindelse med spørreundersøkelser og konkurranser, blant annet interesser, preferanser, demografiske opplysninger (for eksempel kjønn), bilder og videoer, og nødvendig opplysninger for å delta, og for at vi skal kunne oppfylle insentiver for premier eller deltakelse (hvis det er noen).

Opplysninger vi henter automatisk inn via teknologi når du bruker tjenestene

Når du bruker Boses tjenester, henter vi gjerne automatisk inn viss opplysninger. Vi bruker flere tredjeparts teknologier, blant annet informasjonskapsler og lignende verktøy, for å hjelpe til med å hente inn disse opplysningene. Se under for Boses Retningslinjer for informasjonskapsler og «Analyser og reklame på nett» for flere opplysninger.

Noe av opplysninger vi henter automatisk inn når du bruker Boses tjenester inkluderer:

Opplysninger om tilgang til og bruk av Boses nettsteder og e-postblant annet IP-adresse, nettlesers språk, staten eller landet du åpnet tjenestene fra, attributter for programvare og maskinvare (blant annet identifikasjon av enheter, operativsystem og type nettleser), og henvisende og neste URL-er, koblingene du klikker på og filene du laster ned, sidene som vises, og rekkefølgen på disse sidene, hvor mye tid som er brukt på bestemte sider, ordene du bruker når du søker på Boses nettsteder, dato og klokkeslett du åpner Boses nettsteder eller e-poster fra oss og andre lignende opplysninger.

Opplysninger om hvordan du bruker Boses produkter, mobilapper og annen programvare, blant annet:

Opplysninger om produktet eller programvaren du har fra Bose, blant annet produktets serienummer, versjon av operativsystem, MAC-adresse, programvareversjon, batteritid, feilregistreringer, systemoppdateringer og navnet du har gitt til produktet du kjøpte.

Opplysninger om enhetene og nettverket du kobler til produktet eller programvaren du kjøpte fra Bose, blant annet type tilkobling til internett og tjenesteleverandør, IP-adressen, SSID, kvaliteten/signalstyrken for trådløs tilkobling, feilregistreringer, unike identifikatorer knyttet til datamaskinen, nettbrettet eller mobilenheten som brukes med Boses produkt eller programvare og også enhetens operativsystem og type nettleser.

Opplysninger om tjenestene og innholdet du får tilgang til fra Boses produkt eller programvare, blant annet medier, eksterne kilder og tredjeparts tjenester som du kobler til Boses produkt eller programvare, adgangskoder for bruker-ID for tilgang til og synkronisering med tredjeparts kontoene og innhold du får tilgang til via produktet eller programvaren (for eksempel hvilespor, stasjoner, spillelister, artister, album, sanger eller podkaster).

Opplysninger om bruk og samhandling, blant annet dato og tid du bruker på ulike funksjoner i produktet eller programvaren, sensordata (for eksempel hoderetning og bevegelse), passform på bærbare produkter, tastetrykk, volumnivåer, forhåndsinnstillinger for system og miljødata (for eksempel støynivåer og lydfrekvenser for lyder rundt deg).

Opplysninger om geografisk plassering. Utover generell geografisk plassering (f.eks. by/stat) som hentes inn eller utledes fra IP-adressen, vil noen av Boses mobilapper be om nøyaktig geografisk plassering via GPS-basert funksjonalitet for at enkelte funksjoner skal fungere (f.eks. for at du skal finne et tapt eller stjålet produkt, gir tilgang til lokale radiostasjoner). Vi ber alltid om godkjenning fra deg i samsvar med mobilenhetens innstillinger, før vi henter inn eller bruker nøyaktig geografisk plassering, og i samsvar med gjeldende juridiske krav i den grad nøyaktig geografisk plassering regnes som «sensitiv» opplysninger i henhold til gjeldende lov.

Opplysninger vi henter inn fra utsalgssteder, blant annet opplysninger om mobilenheten eller nettverket når du velger å koble enheten til digitale Bose-skjermer eller skanne strekkoder på utsalgssteder (for eksempel type enhet, operativsystem, navnet du har gitt til enheten og IP-adresse).

Opplysninger vi henter inn fra andre kilder

Vi får gjerne opplysninger om deg fra andre kilder, for eksempel forretningspartnere, markedsførere, forskere, analytikere, sosiale nettverkstjenester, og andre parter som gjerne hjelper oss med å supplere registreringer.

Får du tilgang til Boses tjenester via en tredjeparts nettsted, program eller sosiale medier (som Amazon Alexa, Google Assistant eller Facebook), får vi gjerne opplysninger om deg fra gjeldende tredjeparts nettsted, program eller plattform, men det avhenger av tredjeparts datapraksis og hvilke innstillinger du har (for eksempel navn, brukernavn, e-postadresse og kommentarer eller innhold du legger ut). Bose er ikke ansvarlig for innhold eller praksis fra tredjeparts nettsteder, programmer eller plattformer. Vi ber deg lese gjennom personvernregler og sikkerhetsregler for eventuelle tredjeparts nettsteder, programmer eller sosiale medier du velger å bruke.

Åpne forum

Enkelte funksjoner i Boses tjenester gjør det mulig for deg å legge ut åpne kommentarer, bilder eller annet innhold til andre brukere, for eksempel et forum fra Bose eller på sosiale medier. All opplysninger du sender inn via disse funksjonene er ikke-konfidensielle, og Bose bruker de gjerne til et hvilket som helst formål (blant annet i anbefalinger fra kunder eller annet markedsføringsmateriale). Legger du for eksempel ut en produktomtale på et av Boses nettsteder, viser vi den gjerne (sammen med navnet du eventuelt oppga) på Boses andre nettsteder og tredjeparts nettsteder. All opplysninger du legger ut åpent på slike måter, er tilgjengelige for allmuen og potensielt via søkemotorer fra tredjeparter. Vær påpasselig når du bruker disse funksjonene.

Anonymiserte opplysninger

Vi anonymiserer gjerne opplysninger vi henter inn, slik at de ikke identifiserer deg eller enheten, eller vi henter gjerne inn opplysninger som allerede er anonymisert. Hvordan vi bruker og legger ut anonymiserte opplysninger er ikke underlagt noen restriksjoner i henhold til disse personvernreglene, og vi bruker gjerne og offentliggjøre det til andre uten begrensninger.


Informasjonskapsler og lignende teknologi

Vi henter inn opplysninger fra informasjonskapsler og andre lignende teknologier, blant annet når du besøker Boses nettsteder og bruker Boses programmer. Gå til Boses regler om informasjonskapsler for å finne ut mer.


Analyser og reklame på nett

Nettanalyse

Vi bruker gjerne tredjeparts analysetjenester på tjenester fra oss (f.eks. Google Analytics, Adobe Analytics). Disse tjenesteleverandørene rigges ut og får tilgang til sine egne informasjonskapsler, pikselkoder og lignende teknologier på Boses tjenester og på tredjeparts tjenester. Det er for å hente inn opplysninger som gjerne brukes til å spore brukere over tid og i flere tjenester. Disse analysetjenestene gir oss bedre innsikt i brukerne finner oss og bruker Boses tjenester.

Hvis du ikke vil at Google Analytics skal hente inn og bruke opplysninger om hvordan du bruker Boses nettsteder, installerer du et kontrollprogram for å velge det bort i nettleseren. Du må også gjerne velge bort at Google Analytics for Display Advertising eller Google Display Network i Google Ads’ innstillinger.

Vil du vite mer om Adobes personvernregler og gjøre valg for hvordan de sporer aktiviteter, går du til Adobes nettsted.

Annonsering på nett

Vi gjør vårt beste for at du skal få relevant og verdiskapende innhold fra Boses nettannonser. Vi sender deg ikke reklame fra tredjeparter når du bruker Boses tjenester. Vi samarbeider likevel med nettbaserte analyse- og annonsespartnere for å: (1) få bedre innsikt i hvordan Boses tjenester brukes for å gjøre dem bedre; og (2) sende deg annonser fra Bose som passer bedre for deg, og de går ut fra Boses tjenester og tredjeparts tjenester.

Boses partnere bruker også gjerne informasjonskapsler, tagger bilder og lignende teknologier på mange nettjenester, blant annet Boses nettjenester. Boses partnere bruker disse teknologiene til å hente inn opplysninger om hva du gjør på disse tjenestene for at du skal få annonser som passer bedre for deg. De bruker for eksempel gjerne opplysninger de henter inn fra informasjonskapslene på Boses tjenester for å registrere Boses produkter og tjenester du kanskje er interessert i. De brukes også til å gjenkjenne enheten du bruker for å sende deg relevante annonser fra Bose når du bruker tjenestene våre og andre tjenester. Videre gir vi også til tider flere vanlige opplysninger vi henter inn (for eksempel e-postadresser) til tjenesteleverandører, som da gjerne «matcher» disse opplysningene i anonymisert form med informasjonskapsler, identifikatorer for mobilannonser og andre proprietære identifikasjoner. Formålet er at du skal få mer relevante annonser når du besøker andre nettjenester.

Du får lære hvordan du velger bort personlig tilpasset annonser fra Boses partnere på internett. Du bare følger instruksjonene under i «Rettigheter og valg» og i regler om informasjonskapsler  i «Behandling av informasjonskapsler».


Slik bruker vi personopplysninger

Bose bruker gjerne opplysninger vi henter inn på følgende måter:

For å levere på tjenestene du har bedt om, blant annet for å fullføre et kjøp, gi abonnementer, kundestøtte eller integrere med strømmetjenester du velger.

For å kommunisere med deg, blant annet for å holde deg oppdatert på kjøp, forsendelser, produkt- og programvareoppdateringer og endringer i Boses vilkår, betingelser og interne regler.

For markedsførings- og reklameformål, blant annet for å gi deg siste nytt om produkter, kampanjer og opplysninger om snarlige arrangementer.

For å gjøre brukeropplevelsen mer personlig og tilpasse tjenestene,  blant annet for å gi deg relevant innhold og anbefaling av funksjoner via Boses tjenester og holde på listen over produkter du ønsker deg.

For å gjøre Boses tjenester enda bedre, blant annet registrere tekniske feil og sende inn feilrapportering, få bedre innsikt i hvordan brukerne samhandler med Boses tjenester og annonser, gjøre oss enda mer brukervennlige og produktene enda mer effektive, drive med forskning og analyser og tester og skape nye produkter, funksjoner og tjenester.

For Boses forretningsdrift, blant annet vedlikehold av kontoen du har hos oss, ta gjennomgang og behandling av jobbsøknader, for sikkerhet, forebygge mot trusler, sikre juridisk samsvar, for eksempel registrere mulige trusler og beskytte mot skadelig, villedende eller ulovlig aktivitet.

For å gjenkjenne en bruker i flere berøringspunkter. Noen ganger bruker vi eller våre tjenesteleverandører de opplysninger vi henter inn (for eksempel brukernavn, IP-adresse og unike enhetsidentifikatorer) for å prøve å registrere unike brukere i flere av Boses tjenester, enheter til privatbruk (for eksempel smarttelefoner, nettbrett) og nettlesere (for eksempel Safari og Chrome) for å lage en samlet oppføring for brukeren. Dette gir oss bedre innsikt i hva du har av behov og preferanser, og det gir deg en mer sømløs og personlig tilpasset opplevelse i disse forskjellige berøringspunktene.

Andre formål vi søker samtykke til. Vi bruker også gjerne opplysninger om deg til et bestemt formål som vi kommuniserer til deg. Vi ber da om samtykke fra deg til å behandle opplysninger om deg for slike formål. Det er i henhold til gjeldende juridiske krav.

I enkelte jurisdiksjoner krever lovverket at selskaper forteller deg om på hvilket juridisk grunnlag de behandler personopplysninger om deg. Boses juridiske grunnlag for behandling av opplysninger om deg, som vi beskriver i disse personvernreglene, er som følger:

 • Der bruk av opplysninger om deg er nødvendig for å holde Boses forpliktelser i henhold til en avtale eller forpliktelse overfor deg. For eksempel for å levere tjenestene du har bedt om fra oss, eller for å overholde Boses nettsteds tjenestevilkår.
 • Der bruken av opplysninger om deg fremmer Boses legitime interesser eller andres legitime interesser. For eksempel for å sikre Boses tjenester, drive virksomheten og tjenestene, gi og få betalinger, forsvare Boses juridiske rettigheter og forhindre svindel.
 • Der vi bruker opplysningene om deg for å overholde gjeldende juridiske forpliktelser. Det er for eksempel gjerne at vi sporer kjøp for skatte- og revisjonsformål.
 • Når du har sagt ja til at vi behandler personopplysninger til et bestemt formål.

Av formål som omtales i disse personvernreglene, kombinerer vi gjerne opplysninger vi henter inn via tjenestene med opplysninger vi får fra andre kilder, både på nett og ellers, og bruker slike kombinert opplysninger i samsvar med disse personvernreglene.


Slik deler vi personopplysninger

Bose gir gjerne ut opplysninger om deg på følgende måter:

Tilknyttede enheter

Vi gir gjerne ut opplysninger internt i Bose for å levere tjenestene, drive virksomheten, gjøre tjenestene bedre, og også kundeopplevelsen.

Tjenesteleverandører

Vi bruker utvalgte tredjeparts leverandører for å levere Boses tjenester og drive virksomheten, og vi gir gjerne tilgang til eller deler opplysninger om deg med disse leverandørene. De tilbyr en rekke tjenester til oss, blant annet kundestøtte, behandler betaling, frakt, salg og markedsføring, produktdesign og -utvikling, datalagring, sikkerhet, forebygging mot svindel, forskning, og juridiske tjenester. Disse tjenesteleverandørene har tillatelse for tilgang til og bruk av opplysninger om deg for å utføre tjenester for Bose eller overholde gjeldende juridiske krav.

Annonsepartnere på nett

Som vi diskuterer over i Annonsering på nett og beskriver i Regler om informasjonskapsler, deler vi gjerne visse opplysninger om deg med Boses annonsepartnere på nett. Det er for å hjelpe oss når vi lager reklamer på nett og måler effekten de gir.

Tilkoblet plattformer, nettsteder, apper og tjenester fra tredjeparter

Når du kobler deg til en tredjeparts plattform, et nettsted, program eller tjeneste via Boses tjenester, deler vi opplysninger om deg som er nødvendig for at du skal få tilgang til tredjeparts innhold eller tjeneste (f.eks. brukernavn og passord for å logge deg på en strømmetjeneste eller å be Amazon Alexa om å spille av musikken du vil høre). Hvis du velger å starte disse tilkoblingene, godtar du at tredjepartens retningslinjer og vilkår, og ikke Boses, styrer bruken av disse tredjeparts plattformene, nettstedene, programmene og tjenestene. Vi ber deg lese gjennom personvernregler og sikkerhetsregler for slike tredjeparter.

Beskyttelse av Bose og andre

Vi deler gjerne opplysninger vi henter inn om deg hvis det er et lovlig krav, eller hvis vi i en god tro tenker at det er rimelig nødvendig at vi deler disse opplysningene for å: (a) samsvare med juridiske prosesser (for eksempel en stevning eller rettskjennelse); (b) håndheve Boses tjeneste- eller salgsvilkår, disse personvernreglene eller andre kontrakter med deg, blant annet se på av potensielle brudd; (c) svare på påstander om at innhold krenker rettighetene til tredjeparter; (d) beskytte rettigheter, eiendom eller personlig sikkerhet for Bose eller andre.

Forretningsoverføringer

I takt med at vi videreutvikler virksomheten inngår vi gjerne transaksjoner med andre selskaper om kjøp eller salg av en virksomhet. Vi deler gjerne slike opplysninger om deg som en del av, eller i forbindelse med, slike transaksjoner. Hvis en del av eller alle Boses aktiva overføres til en tredjepart i forbindelse med slike transaksjoner, kan opplysninger om deg være blant de overførte aktivaene.


Barns personvern

Boses tjenester er ment for allmuen og retter seg ikke mot barn. Blir vi klar over at vi har hentet inn opplysninger uten juridisk gyldig samtykke fra barn under en viss alder der slik tillatelse er nødvendig, tar vi rimelige forholdsregler for å slette disse opplysningene så snart som mulig.


Sikkerhet og oppbevaring av personopplysninger

Sikring av personopplysninger

Vi forplikter oss til godt personvern. Vi har flere sikkerhetstiltak av teknisk art, fysisk og i organisasjonen for å stoppe uautorisert tilgang, endring, deling eller ødeleggelse av opplysninger. Ingen sikkerhetstiltak er likevel perfekte eller står i alt. Dermed garanterer vi ikke at opplysningene er sikret.

Når du bruker en My Bose-konto, er det viktig at du velger et sterkt passord og ikke avslører det for andre. Gi oss straks beskjed hvis du uroer deg for uautorisert bruk av kontoen du har hos Bose.

Vi holder jevnlig oversikt over Boses tjenester i tilfelle mulige problemer og angrep på sikkerhet. Er du bekymret for sikkerheten til Boses tjenester, kontakter du oss som beskrevet under i «Kontaktopplysninger for Bose» så tar vi tak i det og løser det snarest på en effektiv måte.

Oppbevaring av opplysninger om deg

Vi beholder opplysninger i forskjellige tidsperioder, etter hvilke formål vi henter inn og bruker dem til, som beskrevet i disse personvernreglene. Vi sletter eller anonymiserer opplysninger når de ikke lenger er nødvendig for å oppfylle disse formålene. Unntaket gjelder hvis det er snakk om en lengre oppbevaringsperiode for å overholde gjeldende lover. Det er gjerne tekniske grunner eller andre driftsårsaker til at vi ikke helt får slettet eller anonymisert opplysninger om deg. I så fall vil vi gjøre rimelige tiltak for å hindre videre behandling av opplysninger om deg.


Rettigheter og valg

Vi gir deg en viss kontroll og valg knyttet til hva vi henter inn, bruker og deler av opplysninger om deg. Dine juridiske rettigheter til å utøve slike kontroller og valg varierer avhengig av lovene i din jurisdiksjon.

Du får be om følgende når du fyller ut Boses elektroniske kontaktskjema eller kontakter oss som beskrevet under i «Kontaktopplysninger for Bose»:

 • Tilgang til eller en kopi av personopplysninger
 • Bekreftelse på at vi behandler opplysninger om deg
 • Korrigering eller endring av opplysninger om deg
 • Sletting av opplysninger om deg
 • Overføring av opplysninger om deg til en tredjepart
 • Begrensning eller innvending til visse typer bruk av opplysninger om deg

Hvis du har gitt samtykke til at vi gjerne bruker opplysninger om deg til et bestemt formål, får du også trekke tilbake dette samtykket.

I henhold til lovgivningen i enkelte jurisdiksjoner i USA har du også rett til å velge bort hvordan Bose behandler eller deler opplysninger om deg for målrettet reklamer på nett. Noter deg at visse delstatslover også tillater deg å velge bort «salg» av opplysninger om deg til tredjeparter, og da i bytte mot kompensasjon. Selv om vi ikke selger opplysninger om deg mot valuta, bruker vi gjerne analyseverktøy eller nettbaserte reklameverktøy som gjør at opplysninger om deg deles med Boses tredjeparts partnere, og som er underlagt denne avmeldingsretten. Du kan velge bort begge disse aktivitetene ved å gå til « Personvernrettigheter og valg» eller følge instruksjonene i Boses Regler om informasjonskapsler.

Vi ber gjerne om at du gir oss opplysninger som er rimelig nødvendige for å bekrefte identiteten før vi svarer deg på forespørselen. Vi ser på alle forespørsler og svarer innen fristen som kreves av gjeldende lover. Merk deg at viss opplysninger gjerne er unntatt fra slike forespørsler. Hvis vi avviser forespørselen helt eller delvis, har du kanskje rett til å klage på avgjørelsen. Skjer det, gir vi deg informasjon om klagens gang.

Du får også utøve følgende kontroller for opplysninger om deg:

Begrens opplysninger du gir til oss. Når du samhandler med oss, får du velge om du vil begrense opplysninger du oppgir. Velger du å gjøre dette, holdes du gjerne ute fra mange av Boses tjenester, og det er ikke sikkert at vi greier å møte deg på forespørsler.

Oppdater eller slett My Bose-kontoen. Du får fornyet brukernavn og passord og profilens opplysninger når du logge deg på My Bose-kontoen. For å slette kontoen, fyller du ut Boses elektroniske kontaktskjema eller kontakter oss som beskrevet under i «Kontaktopplysninger for Bose». Merk deg at hvis du sletter kontoen, får du tilgang til noen tjenester der du logger på med denne kontoen, og du kan miste noen av funksjonene i Bose-produktene og -tjenestene som er koblet til denne kontoen.

Juster innstillingene for markedsføring og kommunikasjon:

Velg bort markedsføring fra Bose når du følger instruksjonene nederst i e-poster fra Boses eller, der det er tilgjengelig, når du logger på My Bose-kontoen din og justerer preferanser for markedsføring. Merk deg at hvis du velger bort eller avslutter abonnementet, sender vi deg likevel gjerne meldinger om bestillinger, produkt-/programvareoppdateringene eller andre viktige merknader, for eksempel endringer av Boses vilkår og retningslinjer som ikke regnes som markedsføring.

Velg bort tekstmeldinger (SMS/MMS) fra Bose ved å følge instruksjonene i Boses meldinger eller, der det er tilgjengelig, når du logger på My Bose-kontoen og justerer preferanser for markedsføring.

Velg bort push-varsler fra Bose i innstillinger på Boses mobilapper eller mobilenheten.

Velg bort sporing i enheter for annonsering når du justerer preferansene i mobilenhetens personverninnstillinger. Funksjonen varierer gjerne etter mobilenhet. Se enhetens innstillinger eller kontakt produsenten av enheten hvis du vil ha mer opplysninger.

Justere analysepreferansene:

Juster analysepreferansene i Bose-mobilapper. Noen av Boses mobilapper gir valgmuligheter om hvordan vi henter inn og bruker opplysninger om mobilapper til analyseformål. Du justerer disse preferansene i appens innstillinger.

Deaktiver informasjonskapsler for analyser, administrert av Boses tredjeparts analysepartnere, når du følger instruksjonene i Boses Regler om informasjonskapsler under «Administrasjon av informasjonskapsler».

Juster  innstillingene for geografisk plassering i Boses mobilapper når du deaktiverer mobilenhetens innstillinger for geografisk plassering. Funksjonen varierer gjerne etter mobilenhet. Se enhetens innstillinger eller kontakt produsenten av enheten hvis du vil ha mer opplysninger.


Mer om personvern for bosatte i California

Hvis du er bosatt i California, krever California Consumer Privacy Act («CCPA») at vi gir deg ytterligere opplysninger om dine rettigheter med hensyn til dine «personopplysninger» (som definert i CCPA) og (1) formålet for vår bruk av hver kategori med «personopplysninger» vi henter inn, og (2) kategoriene av tredjeparter som vi (a) offentliggjør slike personopplysninger til med tanke på forretningsformål, (b) «deler» personopplysninger med for «kontekstbasert målrettet annonsering» og/eller (c) «selge» slike personopplysninger. Disse opplysningene er beskrevet i Boses personvernregler for California.


Opplysninger for internasjonale brukere

Vi opererer globalt og kan overføre, lagre og/eller behandle opplysninger om deg til eller med andre enheter i Boses selskaper eller andre tredjeparter, for eksempel pålitelige tjenesteleverandører og partnere på steder rundt om i verden (blant annet USA), til de formål som er beskrevet i disse personvernreglene. Uansett hvor opplysninger om deg overføres, lagres eller behandles av oss, iverksetter vi rimelige tiltak for å beskytte opplysninger om deg i henhold til disse personvernreglene og gjeldende lover. Tiltakene omfatter gjerne at standard avtalevilkår iverksettes for å styre overføringen av personopplysninger, eller andre midler godkjent av gjeldende lover. Ved å gi oss opplysninger om deg samtykker du i all slik overføring, lagring og behandling.

Har du noe du lurer på, eller kanskje du vil klage på hvordan vi behandler data, håper vi du tar kontakt med oss for å finne en felles løsning. Hvis det er aktuelt, kan du imidlertid sende en klage til tilsynsmyndighetene for personvern i landet du holder til i, eller søke et rettsmiddel gjennom lokale domstoler hvis du mener at dine rettigheter blir krenket.


Endringer i Boses personvernregler

Fra tid til annen kan vi endre eller oppdatere disse personvernreglene slik at de gjenspeiler endringer i lovgivningen, praksis for innhenting og bruk av opplysninger, funksjonene i Boses tjenester eller teknologisk utvikling. Du bør lese gjennom Boses personvernregler med jevne mellomrom, og for å vite når de sist ble endret går du bare til «Gjelder fra» i starten av dokumentet. Når du fortsetter å bruke tjenestene, bekrefter du at du har lest og forstått den nyeste versjonen av disse personvernreglene. Hvis vi gjør vesentlige endringer i retningslinjene, varsler vi deg via Boses tjenester, eller på andre måter, for å gi deg muligheten til å se gjennom endringene før de trer i kraft i samsvar med gjeldende juridiske krav.


Kontakt Bose

Hvis du ønsker å kontakte oss, har spørsmål om eller klager på disse personvernreglene, sender du oss en e-post på privacyandsecurity@bose.com eller går til Kontakt oss for videre kontaktopplysninger for Bose.

Personvernombud

Du må også gjerne kontakte Boses personvernombud på e-postadressen over eller skrive et brev til følgende adresse: Bose Corporation, The Mountain Road, Framingham, MA 01701, USA.

Behandlingsansvarlige

Behandlingsansvarlig er Boses datterselskap eller tilknyttet enhet som primært er ansvarlig for at opplysninger hentes inn og brukes i samsvar med disse reglene. Boses behandlingsansvarlige ansvarlig for opplysninger om deg er som følger:

 • Hvis du bor i USA, Latin-Amerika eller Canada, er Bose Corporation (med adresse The Mountain Road, Framingham, MA 01701, USA) behandlingsansvarlig for opplysninger om deg.
 • Hvis du bor i Kina, er Bose Electronics (Shanghai) Company Limited (6/F, Tower D, No.2337 Gudai Road, Minhang District, Shanghai, 201100, Kina) behandlingsansvarlig for opplysninger om deg.
 • Hvis du bor noe annet sted, er Bose Products B.V. (med adresse Gorslaan 60, Purmerend, Nederland) behandlingsansvarlig, med unntak av behandlingsaktiviteter i tilknytning til produktstøtte, produktanalyse og utviklingsaktiviteter, som Bose Corp. er behandlingsansvarlig for.