Tilkobling av TV til Wave® radio

Lydutganger er ikke standard på alle TV-modeller. Enkelte TV-er har mer enn ett sett med lydutganger, andre har ingen.

Merk: De fleste TV-er har kontakter av RCA-typen for lydtilkoblinger. AUX-inngangen på Wave®-radioen bruker en enkelt 1/8-tommers tilkobling. Du trenger en lydadapter for å koble til en TV som har kontakter av RCA-typen. Dette er en vanlig adapter som kan kjøpes i de fleste elektronikkbutikker.

Bruk denne veiledningen for å finne ut hvordan du kobler en TV til Wave® radio.

Hvis TV-en ikke har noen lydutganger, kan du koble Wave® radio til lydutgangene på en annen kilde, for eksempel en DVD-spiller eller dekoder. Du hører kun lyden fra den tilkoblede kilden gjennom Wave® radio

Hvis TV-en har to sett med lydutganger som er merket FIXED (FIX) og VARIABLE (VAR), bruker du utgangen merket FIXED (anbefales for å få best lydkvalitet)

Hvis TV-en bare har lydutganger merket VARIABLE (VAR), kan du koble Wave® radio til dem. Men du må slå av de interne høyttalerne på TV-en. Nedenfor finner du instruksjoner om hvordan du gjør det

Innstilling av TV for å få lyd via Wave® radio

For å få fullt utbytte av å høre lyden fra TV-en gjennom Wave® radio må du slå av de interne høyttalerne på TV-en. TV-en kan ha en lydmeny på skjermen med alternativer for å slå TV-høyttalerne av eller på. Lydmenyen på TV-en kan også ha et alternativ for å velge en FIXED eller VARIABLE lydutgang. Bruk om mulig FIXED for å få best lydkvalitet.

Dette er de vanligste metodene for å gjøre disse endringene på TV-en (se brukerhåndboken for TV-en for instruksjoner som er spesifikke for din TV-modell):

Valg av FIXED eller VARIABLE lydutgang på TV

Hvis TV-en har utganger merket FIX eller FIXED, er det ikke sikkert du trenger å gjøre flere valg. Hvis du koblet til en annen type utgang på TV-en, kan du følge disse trinnene for å sikre at du sender et signal med fast nivå til Wave® radio:

Bruk fjernkontrollen til å vise lydmenyen på TV-skjermen. I de fleste tilfeller kan du gjøre dette ved å trykke på menyknappen og velge Audio (Lyd)

Finn menyelementet Audio Output (Lydutgang) på TV-menyen og velg Fixed (Fast)

Hvis du valgte Fixed, slår du av TV-høyttalerne (se Avslåing av interne TV-høyttalere nedenfor), lukker lydmenyen og reduserer volumet på TV-en til laveste innstilling

Hvis det ikke er noe alternativ for lydutgang, slår du av TV-høyttalerne (se Avslåing av interne TV-høyttalere nedenfor), lukker lydmenyen og justerer volumet på TV-en til ca. 80 % av høyeste innstilling

Avslåing av interne TV-høyttalere

Nyere TV-er har vanligvis en oppsettmeny der du kan slå av høyttalerne. Eldre TV-er kan ha en av/på-bryter for høyttalerne nær utgangene på bakpanelet.

Via oppsettmenyen på TV-en:

Bruk fjernkontrollen til å vise lydmenyen på TV-skjermen. I de fleste tilfeller kan du gjøre dette ved å trykke på menyknappen og velge Audio (Lyd)

Finn menyelementet Speakers On/Off (Høyttalere på/av), velg Speakers Off (Høyttalere av) og lukk menyen

Merk: Hvis lydmenyen på TV-en ikke har et alternativ for å slå av de interne høyttalerne, lukker du menyen og reduserer volumet på TV-en til den laveste innstillingen

Bruk av på/av-bryter for høyttalere:

Hvis det finnes en SPEAKER ON/OFF-bryter på bakpanelet på TV-en, setter du den i OFF-stilling og justerer volumet på TV-en til ca. 80 % av den høyeste innstillingen.