Tilkobling av hodesett til fly

A20® aviation headset kan konfigureres til å kobles til strømkilden på flyet (6-pinners plugg) eller til å bruke kun batteristrøm (dobbelplugg).

Bruk av 6-pinnersplugg

En enkelt 6-pinnersplugg som kobles til 6-pinnerskontakten i flyet, gir hodesettet strøm fra flyet og interkomlyd. Hvis hodesettet skal få strøm fra flyet, må en 6-pinnerskontakt installeres og monteres på et instrumentpanel av en kvalifisert flytekniker. Det finnes en adapter fra Bose som kan brukes til å konvertere en 6-pinnerskontakt til en dobbel G/A-plugg for å få flere tilkoblingsalternativer.

Slik kobler du til hodesettet

Før 6-pinnerspluggen inn i kontakten, slik at skinnen på pluggen passer inn i sporet på kontakten

Trykk pluggen inn i kontakten

Slik kobler du fra hodesettet

Dra tilbake hylsen nær enden på 6-pinnerspluggen

Fortsett å dra forsiktig til pluggen er ut av kontakten

Du må ikke dra ut pluggen før du først har dratt tilbake hylsen. Hvis du bruker kraft for å få ut pluggen, vil det skade kabelen eller instrumentpanelet.

Bruk av vanlige doble flyplugger

Den vanligste versjonen av hodesettet med bare batteridrift har to vanlige flyplugger (G/A) som kobles til lydutgangen på flyet. Pluggene ser nesten like ut, men mikrofonpluggen (øverst) er kortere og tynnere og har en litt annen utforming enn interkompluggen (nederst).