SoundLink Flex:

Kraften bak den dristige nye fargen

Hva tenker du når du ser fargen rød? Den er ofte forbundet med sterke følelser som kraft, lidenskap eller til og med sinne. Når du er utsatt for denne brennende nyansen, kan det faktisk ha en konkret innvirkning på kroppen og humøret.

Hvis du liker å komme med dristige uttalelser og fange oppmerksomheten til de rundt deg, er sjansene gode for at rødt er en av dine favorittfarger, enten når det gjelder klær eller innredning. Nå kan du skaffe deg et dristig nytt tilbehør, da SoundLink Flex Bluetooth®-høyttaleren er tilgjengelig i en iøynefallende rød nyanse kalt Carmine Red.

Les videre for å lære mer om psykologien bak og kraften av fargen rød, samt hvorfor det er det perfekte valget for SoundLink Flex.

SoundLink Flex Bluetooth-høyttaler i Carmine Red

HVA ER FARGEPSYKOLOGI?

Tunnel i en rekke farger

Tenker du sannsynligvis ikke mye over fargene du ser overalt i hverdagen. Det kan hende du ikke merker at veggene i venterommet på legekontoret er lyseblå, eller at din lokale matbutikk bruker mye grønt i diskene sine. Disse fargevalgene er bevisste, og de kan påvirke våre tanker og følelser, enten vi innser det eller ikke.

Ideen bak fargepsykologi er at farger påvirker menneskelig atferd, ettersom de har forskjellige betydninger, konnotasjoner og til og med psykologiske effekter på kroppen. For eksempel kan blånyanser gi konnotasjoner til havet eller himmelen, og de er generelt oppfattet som beroligende. Derfor er blått et populært i soverom og steder som legekontorer eller spa. På den annen side er grønt ofte forbundet med helse og vekst, noe som gjør det til et populært valg for mange matvarer og hageselskaper.

Fargepsykologi er mest diskutert i sammenheng med markedsføring og interiørdesign, men du kan ubevisst ta beslutninger basert på dine egne oppfatninger av farge også. For eksempel kan du ha svart når du har et viktig møte fordi det gir deg selvsikkerhet, eller du kan kjøpe lyse gule blomster på en grå dag for å spre litt godfølelse i hjemmet. Jada, det kan hende du bare liker fargen, men fargenyanser kan også fremkalle visse tanker og følelser.

En rød fisk

Rød fanger oppmerksomhet

Fordi rød er en dristig, svært synlig farge, brukes den ofte til å fange oppmerksomheten vår. Du kommer sannsynligvis på mange eksempler fra hverdagen – for eksempel hvordan en rød sportsbil fanger øyet mens den kjører forbi, eller hvordan noen med røde klær umiddelbart skiller seg ut fra mengden. Imidlertid brukes rødt ofte også til praktiske formål. Stopplys og skilt er røde for å sikre at de er svært synlige for sjåfører, og brannbiler og sirener er røde for å formidle en følelse av at det haster.

Og disse er ikke bare konotasjoner vi er lært opp til å ha. Studier har funnet at fargen rød er mest effektiv til å fange oppmerksomhet, spesielt i følelsesmessig valenserte situasjoner, og det kan få folk til å agere raskere. Andre eksperimenter har vist at en rød handlingsknapp på et nettsted utkonkurrerte en identisk grønn knapp med 21 %.

Så hvis du håper å oppmuntre folk til å agere eller skille seg ut fra mengden, er rød definitivt fargen for deg. Enten det brukes i markedsføring eller i hverdagen, er fargen dristig og iøynefallende, og den vil garantert fange mer oppmerksomhet enn andre mer subtile farger.

KRAFTEN AV FARGEN RØD

Vi snakket litt om fargepsykologien bak blått, grønt, gult og svart, men hva med rødt? Denne dristige fargen har den lengste bølgelengden av alle farger, noe som betyr at den vises i begynnelsen av regnbuen, og mange tror det er én av de mektigste fargenyansene.

Rødt er ofte forbundet med sterke følelser – både positive og negative – og studier har funnet ut at den faktisk kan ha en målbar innvirkning på kroppen og humøret ditt. Følgende er bare noen få eksempler på kraften som denne fargen kan formidle.

En rød bil
Et rom med rød belysning og røde vegger

Rødt skaper spenning

Når var siste gang du så et soverom malt kirsebærrødt? Sannsynligvis har du aldri det, og det er en god grunn til hvorfor. I interiørdesign unngås rød i områder der man vil slappe av, da fargen har motsatt effekt på kroppen. Den klare fargen fremkaller faktisk en følelse av spenning og livlighet. Faktisk har studier vist at rødt lys kan øke en persons puls og blodtrykk, noe som gjør at de føler seg mer aktive og opplagte. Dette er naturligvis ikke ideelt når du prøver å sove om natten eller slappe av etter en lang dag.

Det finnes imidlertid situasjoner der denne ubevisste responsen på fargen kan brukes til din fordel. Hvis du lager et spillrom eller en uteplass for underholde gjester, kan røde aksenter gi energi til rommet og få gjestene til å føle seg mer livligere. Rødt brukes også ofte i kjøkken og restauranter fordi det kan øke en persons appetitt.

Rødt kan gi konkurransefordeler

Hvis du ser på lagfargene i en hvilken som helst stor sportsliga, vil du se at rødt er et ekstremt populært valg. Ikke bare sikrer det at uniformene fanger oppmerksomheten din, men forskning viser at fargen rød også kan gi en fordel i idrettskamper. For eksempel, en studie viste at i OL var det større sjanse for at kampsportutøvere vant sine kamper når de var kledd i rødt. Det samme ble observert i en fotballturnering der lagene ble tildelt røde, hvite eller blå uniformer.

Hva er årsaken til disse resultatene? Forskerne tror at fargen fungerer som en stimulus, noe som gjør at idrettsutøvere føler seg mer aggressive og konkurransedyktige, noe som fører til flere seiere. Når du trenger et fordel i en konkurransesituasjon, kan du prøve å bruke den sterkeste rødfargen. Den kan hjelpe deg med å vinne.

Et fotballag med røde uniformer

GI KRAFTEN AV RØDFARGEN TIL SOUNDLINK FLEX

Ettersom fargen rød er oppmerksomhetsgripende og virkningsfull, passer den perfekt til SoundLink Flex. Til tross for sin kompakte form, leverer denne bærbare Bluetooth-høyttaleren Hi-Fi-lyd, ved hjelp av en spesialdesignet svinger som produserer den klareste lyden og den sterkeste, dypeste bassen. Resultatet er at den ikke bare er iøynefallende, med sin dype røde farge, men også iørefallende.

SoundLink Flex fungerer i opptil 12 timer på én lading, og takket være PositionIQ™-teknologien justerer høyttaleren seg automatisk etter den gjeldende retningen, enten den står oppreist, ligger på ryggen eller henger fra noe, for å optimalisere lyden.

Kvinne som gjør seg klar til fjelltur med en SoundLink Flex Bluetooth-høyttaler i Carmine Red festet til ryggsekken sin
SoundLink Flex Bluetooth speaker som tas opp av vannet

SoundLink Flex i Carmine Red er også den ideelle følgesvennen for adrenalininduserende eventyr, enten de inkluderer et en basketballkamp eller en utfordrende tur til toppen av en lokal fjelltopp. Høyttaleren er vanntett, med en IP67-rangering, og den flyter, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å miste den hvis den ramler ut av kanoen. Enhetens skall er laget av et slitesterkt, pulverlakkert stålgitter og silikonskall, noe som gjør at den tåler fall og støt. Den er også motstandsdyktig mot rust og UV-lys.

SoundLink Flex kan kobles sammen med opptil åtte forskjellige enheter via Bluetooth og kan kobles til fra opptil 30 meter unna. Den nye Carmine Red-fargen vil bare bidra til å forsterke spenningen, øke pulsen og få deg til å føle at du kan klare hva som helst ved hjelp av favorittmusikken din.

Neste gang du ønsker å fange oppmerksomheten til publikum når du skal fremføre en presentasjon, kle deg med ditt sterkeste røde slips eller kjole, og når du ønsker å gi liv til grillfesten din, skru opp lyden med den nye SoundLink Flex i Carmine Red. 

SoundLink Flex Bluetooth-høyttaler i Carmine Red på en arbeidsbenk

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.

Relaterte historier

Er høyttaleren virkelig vanntett?
Finn det perfekte lydproduktet for utendørs bruk