OPPDAG VERDENS BESTE STØYREDUKSJON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED 90 DAGERS RISIKOFRI PRØVEPERIODE. LES MER

Lyd er kraft.

Dr. Amar Bose

«Ikke glem å ha visjoner. Drøm om noe bedre, og tenk på hvordan du kan oppnå det.»

Dr. Amar G. Bose

En tidslinje av innovasjon

Hos Bose drømmer vi alltid om noe bedre enn det vi skapte i går. Se hvordan vi har bidratt til lydens kraft gjennom tiårene.

1929: Begynnelsen på alt. Amar Gopal Bose blir født.

Dr. Bose ble født i Philadelphia, med bengalsk far (Noni Gopal Bose) og amerikanskfødt mor av engelsk og tysk avstamming (Charlotte).

1956: Møt Dr. Bose. Amar tar doktorgraden.

Amar Bose tar doktorgraden i elektroteknikk ved Massachusetts Institute of Technology, og feirer bragden ved å kjøpe seg selv et nytt stereoanlegg. Men lydkvaliteten skuffer ham, og fører til at han undersøker akustikk på instituttet i fritiden.

1964: Startfasen. Dr. Bose lanserer offisielt Bose Corporation.

Dr. Bose lanserer Bose Corporation. På dagtid utvikler han og de to ansatte strømstyringssystemer for militæret og andre offentlige organer. Om kvelden utforsker de akustikk og høyttalerformgivning.

1972: Global utvidelse. Vi selger de første produktene våre utenfor USA, og starter i Tyskland.

Gjennom en lydforhandler i Bad Homburg i Tyskland begynner vi å selge Bose-produktene for første gang utenfor USA.

1986: Klar for avgang. Prototypen vår for støyreduserende hodetelefoner er medpilot på en historisk flytur.

To av de aktive støyreduserende hodetelefonene våre beskytter hørselen til pilotene Dick Rutan og Jeana Yeager på den rekordstore, kontinuerlige og verdensomspennende flyturen.

1987: Vi blir hedret. Dr. Bose og dr. William R. Short utnevnes som Årets oppfinnere.

Dr. Bose og dr. William R. Short vinner prisen for Årets oppfinnere, som utdeles av Intellectual Property Owners Education Foundation, for et høyttalersystem som bruker en brettet akustisk bølgeleder.

1993: Vri på bryteren. Vi oppfinner radioen på nytt med Bose Wave.

Den patenterte høyttaleren med akustisk bølgeleder omdefinerer radiokonseptet ved å gi en fyldig, dyp lyd som man aldri tidligere hadde hørt fra et så lite apparat.

2000: Stillhet omdefineres. Banebrytende Bose-teknologi endrer måten folk hører stillhet på.

QuietComfort®-hodetelefonene endrer flyreisen for alltid for passasjerer ved å redusere støy drastisk og gi bedre lydkvalitet på underholdningen i fly enn noen gang før.

2008: A-listen. Dr. Bose blir lagt til på den prestisjetunge listen «National Inventors Hall of Fame» i USA.

Dr. Bose blir innlemmet i «National Inventors Hall of Fame» i Akron i Ohio, for prestasjoner i lydteknologi som «har påvirket kvaliteten på hvordan vi lever».

2011: Gaven. Dr. Bose donerer mesteparten av B-aksjene våre til Massachusetts Institute of Technology.

Dr. Bose donerer mesteparten av Bose Corporations B-aksjer til Massachusetts Institute of Technology. Utbyttet på disse aksjene brukes til å opprettholde og videreutvikle instituttets visjon for utdanning og forskning. Selskapet vil forbli privat og uavhengig.

2013: Vi sørger. Dr. Amar Gopal Bose dør i en alder av 83

«Dr. Bose grunnla Bose Corporation for nesten 50 år siden med et sett styrende prinsipper sentrert rundt forskning og nyskapning. Det fokuset har aldri endret seg, og kommer aldri til å gjøre det.» – Bob Maresca, konsernsjef og nyutnevnt adm.dir. i Bose Corporation.

2014: Leken er god. Bose er de offisielle hodetelefonene til NFL.

Bose leverer støyreduksjonsteknologi til NFL, noe som forbedrer trenernes kommunikasjon på banen, og gir en bedre kampopplevelse for tilhengerne på stadion og hjemme foran TV-en.

2020: Shhh blir mindre. Vi presenterer QuietComfort® ørepropper

Alle de støyreduserende egenskapene til QuietComfort®-hodetelefonene våre i en elegant, virkelig trådløs ørepropp. QuietComfort®-øreproppene leverer stor lydkvalitet i en kompakt, komfortabel form og har 11 nivåer med støykontroll, slik at du kan velge hvor mye av verden du vil slippe inn.

2022: Hør, hør. Bose forplikter seg til tilgjengelig hørselsforbedring

Bose var den første til å lansere FDA-godkjent, selvtilpasset forsterkningsteknologi for forbrukere med mildt til moderat hørselstap. Vårt partnerskap med HearX for en ny serie Lexie-høreapparater drevet av Bose gjør rimelige høreapparater tilgjengelig for millioner.

Det var i går. Vi er spent på hva som er i butikken i morgen.

I dag er Bose fortsatt like opptatt av grunnprinsippene og kundene som selskapet var i 1964. Vi feirer og takker ydmykt millioner av mennesker over hele verden som har valgt Bose. Vi vet at dette bare er begynnelsen, og vi gleder oss til å vise deg hva som kommer i fremtiden.

Kvinne som bruker Bose QuietComfort 45-hodetelefoner mens hun tar bilder på en strand