NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Sound is Power.

Dr. Amar Bose

«Gi aldri slipp på fantasien. Drøm alltid om noe bedre, og tenk på hvordan du kan oppnå det.»

Dr. Amar G. Bose

En tidslinje av innovasjon

Hos Bose drømmer vi alltid om noe bedre enn det vi skapte i går. Se hvordan vi har bidratt til lydens kraft gjennom tiårene.

1929: Begynnelsen på alt. Amar Gopal Bose blir født.

Dr. Bose ble født i Philadelphia, med bengalsk far (Noni Gopal Bose) og en amerikanskfødt mor av engelsk og tysk avstamming (Charlotte).

1956: Møt Dr. Bose. Amar tar doktorgraden.

Amar Bose tar doktorgraden i elektroteknikk ved Massachusetts Institute of Technology, og feirer bragden ved å kjøpe seg selv et nytt stereoanlegg. Lydkvaliteten skuffer ham imidlertid, og fører til at han undersøker akustikk på MIT i fritiden.

1964: Startfasen. Dr. Bose lanserer offisielt Bose Corporation.

Dr. Bose lanserer Bose Corporation. På dagtid utvikler han og hans to ansatte strømstyringssystemer for militæret og andre offentlige organer. Om kveldene utforsker de akustikk og design av høyttalere.

1972: Global utvidelse. Vi selger de første produktene våre utenfor USA, og vi starter i Tyskland.

Gjennom en lydforhandler i Bad Homburg i Tyskland begynner vi å selge Bose-produktene for første gang utenfor USA.

1986: Klar for avgang. Prototypen vår for støyreduserende hodetelefoner er medpilot på en historisk flytur.

To av våre aktivt støyreduserende hodetelefoner beskytter hørselen til pilotene Dick Rutan og Jeana Yeager på den første flyturen uten stopp rundt hele jorden.

1987: Vi blir hedret. Dr. Bose og dr. William R. Short utnevnes som Årets oppfinnere.

Dr. Bose og dr. William R. Short vinner prisen for Årets oppfinnere, som utdeles av Intellectual Property Owners Education Foundation, for et høyttalersystem som bruker en brettet akustisk bølgeleder.

1993: Vri på bryteren. Vi oppfinner radioen på nytt med Bose Wave.

Den patenterte høyttaleren med akustisk bølgeleder omdefinerer radiokonseptet ved å gi en fyldig, dyp lyd som man aldri tidligere hadde hørt fra et så lite apparat.

2000: Stillhet omdefineres. Banebrytende Bose-teknologi endrer måten folk hører stillhet på.

QuietComfort®-hodetelefonene endrer flyreisen for alltid for passasjerer ved å redusere støy drastisk og gi bedre lydkvalitet på underholdningen i fly enn noen gang før.

2008: A-listen. Dr. Bose får en plass på «National Inventors Hall of Fame» i USA.

Dr. Bose blir innlemmet i «National Inventors Hall of Fame» i Akron i Ohio, for prestasjoner i lydteknologi som «har påvirket kvaliteten på hvordan vi lever».

2011: Gaven. Dr. Bose donerer mesteparten av B-aksjene våre til MIT.

Dr. Bose donerer mesteparten av Bose Corporations B-aksjer til MIT. Utbyttet på disse aksjene brukes til å opprettholde og videreutvikle MITs visjon for utdanning og forskning. Selskapet forblir uavhengig.

2013: Vi sørger. Dr. Amar Gopal Bose går bort i en alder av 83 år

«Dr. Bose grunnla Bose Corporation for nesten 50 år siden med et sett styrende prinsipper sentrert rundt forskning og nyskapning. Det fokuset har aldri endret seg, og kommer aldri til å gjøre det.» – Bob Maresca, konsernsjef og nyutnevnt CEO i Bose Corporation.

2014: Leken er god. Bose er NFLs offisielle hodetelefoner.

Bose leverer støyreduksjonsteknologi til NFL, noe som forbedrer trenernes kommunikasjon på banen og gir en bedre kampopplevelse for tilhengerne på stadion og hjemme foran TV-en.

2020: Shhh blir mindre. Vi presenterer QuietComfort® Earbuds

Alle QuietComfort® hodetelefoners støyreduserende egenskaper i en elegant og helt trådløs ørepropp. QuietComfort® Earbuds gir stor lydkvalitet i en kompakt, komfortabel form og har 11 nivåer med støykontroll, slik at du kan velge hvor mye av verden du vil slippe inn.

2022: Hør, hør. Bose forplikter seg til å gjøre hørsel bedre for alle

Bose var først ute og lanserte FDA-godkjent teknologi for egenjustering av lydstyrke for forbrukere med lavt- til middels hørselstap. Vårt partnerskap med HearX for en ny serie Lexie-høreapparater drevet av Bose gjør rimelige høreapparater tilgjengelig for millioner.

Det var i går. Vi er spent på hva morgendagen bringer.

I dag er Bose fortsatt like opptatt av grunnprinsippene og kundene som selskapet var i 1964. Vi feirer og takker de mange millioner over hele verden som har valgt Bose. Vi vet at dette bare er begynnelsen, og vi gleder oss til å vise deg hva som kommer i fremtiden.

Kvinne har på Bose QuietComfort™ 45 Headphones mens hun tar bilder på en strand