NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Åtte funksjoner ved et flott bærbart PA-system for musikere

Gitarist som justerer Bose S1 Pro+ Wireless PA System

Stadioner, arenaer og større lokaler har vanligvis internt PA-utstyr for å fange opp publikum med kraftig lyd. Alminnelige arbeidende musikere som drar for å opptre eller synge på gaten må imidlertid kanskje ta med seg et bærbart PA-system. Mindre lokaler har kanskje ikke noe utstyr i det hele tatt, eller det de har kan være av dårlig kvalitet.

Å investere i et PA-system kan forsterke musikken din uten å komme i veien for opptredenen. Hvordan velger du det som er riktig for deg?

Hva musikere ser etter i et PA-system

Her er en titt på de topp åtte faktorene musikere bør ta i betraktning når de leter etter et nytt PA-system.

Gatemusiker som bruker Bose S1 Pro+ Wireless PA System

1. Bærbarhet

Større er ikke alltid bedre. Uerfarne musikere tror kanskje at de trenger et enormt PA-system for å høres profesjonelle ut, men i mange omstendigheter kan store høyttalere være overdrevne. Du vil ikke bruke for mye penger på noe unødvendig massivt når mer kompakte alternativer er tilgjengelige. En bærbar Bluetooth® PA-høyttaler kan gjøre det enkelt for deg å opptre hvor som helst.

Soloopptredener trenger garantert ikke det ekstra stresset ved å dra rundt på tunge høyttalere og innviklede ledninger. Hvis du er en sanger med en gitar, som spiller i barer og restauranter, trenger du antageligvis ikke en uhåndterlig 20-tommers høyttaler. Vurder i stedet en lettere høyttaler, slik som Bose S1 Pro+ Wireless PA System, som du enkelt kan bære inn i ethvert lokale. Bærbarhet er også nyttig for grupper. Tenk deg at du er i et lite band – heller enn at bassisten eller keyboardspilleren din tar med seg sine egne forsterkere, kan de koble seg direkte til PA-systemet ditt.

Baksiden av Bose S1 Pro+ Wireless PA System som viser kontrollfunksjonene og inngangene

2. Innganger

Ta i betraktning hvor mange instrumenter og enheter du vil måtte koble til systemet på regelmessig basis. Trenger du en mikrofon og en gitar, eller vil du koble til et band på fire medlemmer? En sanger som for eksempel er tidlig i karrieren trenger mest sansynlig to innganger, mens et garasjeband ville trenge flere.

Enkelte musikere liker å ha flere PA-systemer i arsenalet sitt, slik at de kan velge det riktige for hvert scenario. Tenk på hvor mange innganger du vil trenge og prøv å velge et som vil være mest mulig allsidig for scenariene du forventer å befinne deg i.

3. Den nyeste teknologien

I likhet med telefonen i lommen din, forbedres teknologien i PA-systemer over tid. Musikere pleier, forståelig nok, vanligvis å fokusere på lydkvalitet – men ta også i betraktning hvordan visse funksjoner kan bidra til å gjøre den tekniske siden av jobben din enklere, noe som vil la deg kunne fokusere på å utføre den best mulige opptredenen.

Bluetooth-tilkobling kan koble hodetelefonene dine til PA-systemet for mikseformål og kvalitetskontroll. Dette er en fordelaktig funksjon hvis du spiller i et overfylt lokale; uten Bluetooth-kapabiliteter kan du slite med å høre deg selv spille over småpraten fra publikum, klirrende glass og dører som åpnes og lukkes. Ved å bruke Bose-transmittere (solgt separat) kan du koble mikrofonen og instrumentet til S1 Pro+ Wireless PA System slik at du kan bevege deg uanstrengt rundt på scenen.

Et DJ-oppsett med et Bose S1 Pro+ Wireless PA System og mikrofon med en Bose S1 Pro+ trådløs mikrofon-/linjetransmitter – XLR.
Kontrollere S1 Pro+ Wireless PA System gjennom Bose Music-appen på en smarttelefon

Fjernkontroll via en app, slik som Bose Music-appen, kan være nyttig når du justerer tonen og lyden – du trenger ikke bøye deg over PA-systemet ditt. Denne typen fleksibilitet kan gi deg friheten til å gjøre raske justeringer for å optimalisere opplevelsen for publikummet ditt.

Vurder også tilbehørsalternativer. Vil du gjøre det gammeldags med tilbehør med ledninger, eller er en trådløs mikrofon din største prioritet? Sørg for at tilbehør er kompatible med PA-systemet ditt og har en pålitelig tilkobling med stor nok rekkevidde til å la deg bevege deg komfortabelt rundt på scenen.

Musiker som fester en trådløs transmitter til fiolinen sin
Utøver som justerer bassen på baksiden av Bose S1 Pro+ Wireless PA System

4. Mikseevne

Enkelte musikere velger 8-kanalers miksere, men du kan få et oppdatert bærbart PA-system med innebygde mikseevner. Hvis miksing er en stor prioritet bør du velge en mikser og laste ned diverse apper for å justere tonen og lyden. Alternativt kan du velge en bærbar Bluetooth PA-høyttaler som kan håndtere de grunnleggende innstillingene, slik som diskant, samt effekter som reverb og forsinkelse.

Band trenger ofte robuste miksealternativer, slik som evnen til å skru opp bassen hvis andre instrumenter overvelder lyden eller skru ned hovedgitaren noe under et spesielt intenst soloriff. Miksing pleide å være helt analogt, men å etterlate knotter og fadere bak seg for et integrert trådløst miksealternativ kan gjøre miksing så mye enklere.

Gitarist som bruker Bose S1 Pro+ Wireless PA System under opptreden

5. Strøm

Større PA-systemer kan ofte plugges direkte inn i en veggkontakt. Dette er vanligvis et sikkert alternativ – du vet at systemet vil fungere så lenge lokalet ikke mister strømmen, slik som i tilfelle av en storm eller at det går en sikring. Tilkoblet strøm er imidlertid ofte unødvendig. Bærebare Bluetooth-høyttalere kan vare lenger enn stemmebåndene dine uten å trenge noen elektriske ledninger. Bose S1 Pro+ Wireless PA System sitt oppladbare batteri varer opptil 11 timer, noe som gir musikerne nok av tid til å levere et utmerket show.

Trådløst blir også en nødvendighet når lokaler ikke har alternativ for en elektrisk strømkilde, slik som når du for eksempel synger på gaten. Hvis du ønsker å slå ut håret i en gågate og samle inn driks, er batteridrevne PA-er veien å gå. Du kan kanskje ha alternativet å plugge inn en generator på større utendørs lokaler, slik som konserter i en park; men støyen fra generatoren kan imidlertid drukne musikken din, noe som betyr at et batteri kan komme til nytte.

6. Pris

Enhver musiker har forskjellig budsjett og forskjellige krav for PA-systemet sitt. Ressursene og behovene dine vil også sannsynligvis endre seg i løpet av en lang karriere. I starten kan du kjøpe det billigste alternativet. Men ettersom billige systemer ødelegges og karrieren din vokser, kan du velge å investere i utstyr av høyere kvalitet.

Det finnes et bredt utvalg av priser for PA-systemer. Mer grunnleggende utstyr kan koste bare noen hundre dollar, mens omstendelige kommersielle systemer kan koste tusenvis av dollar. Vei alle de andre faktorene i relasjon til kostnaden for å sørge for at du får den beste verdien.

Musiker justerer kontrollene på baksiden av et Bose S1 Pro+ Wireless PA System
Gitarist som bruker Bose S1 Pro+ Wireless PA System under opptreden

7. Brukervennlighet

Å ha et system som er intuitivt og brukervennlig lar deg fokusere på håndverket ditt. Hvis du vokste opp med analogt utstyr kan det være en opplæringskurve for å bruke en digital app til å kontrollere PA-systemet ditt, men funksjonaliteten bringer virkelig frem fordelene ved å utvikle de tekniske aspektene ved musikk.

Hvis du spiller på en pub vil du unngå å presse deg forbi kunder når du kommer inn i lokalet med armene fulle av utstyr. Å ha et bærbart system du kan bære selv og sette opp på noen øyeblikk kan spare deg tid og stress. Et system i plug-and-play-stil gjør oppsettprosessen enklere for deg, bandmedlemmene dine og publikum.

8. Holdbarhet

Varighet er viktig, så du bør velge et holdbart system som varer. Musikere forsøker så klart å håndtere utstyr forsiktig, men arten av et bærbart system betyr at det må kunne motstå flere turer til forskjellige steder. Førsteklasses materialer og gjennomtenkt design kan utgjøre forskjellen mellom en høyttaler som blir ødelagt etter noen måneder og én som varer i flere år.

Bose S1 Pro+ Wireless PA System montert på et høyttalerstativ utendørs
DJ som bruker Bose S1 Pro+ Wireless PA System utendørs

Et lydvalg

Når alt kommer til alt er lydkvalitet det viktigste. Hele poenget med et PA-system er å sikre at publikummet kan høre musikken din fra avstand. Høyttalere som er godt bygget vil bringe stemmen eller instrumentet ditt helt bak i puben eller uansett hvor du opptrer. Den underliggende teknologien og ingeniørteknikken er ofte usynlig i slanke systemer, men du – og ditt pubikum – vil høre forskjellen.

Produkttilgjengelighet kan variere fra land til land.

TILKNYTTEDE PRODUKTER

Relaterte historier

Fire måter det nye Bose S1 Pro+ er banebrytende på