NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Hvordan Bose Music Amplifier kombinerer analog og digital lyd

Kanskje du nettopp har funnet igjen alle CD-ene dine i kjelleren eller du tilbringer hver helg med å bla gjennom albumene i den lokale platebutikken. Jo flere lydformater du eier, jo vanskeligere kan det være å finne en måte å spille av alle på. Kanskje du har en støvete CD-spiller på hjemmekontoret, en platespiller i stuen og en Bluetooth®-smarthøyttaler på kjøkkenet for å strømme dine nåværende favoritter.

Den nye Bose Music Amplifier, som kommer senere denne måneden, gjør at du kan kombinere analoge og digitale musikksamlinger og -utstyr, slik at du kan ha dem lett tilgjengelige og på ett sted.

Analog kontra digital lyd

Vinylplater, musikkassetter og 8-spors kassetter er analoge opptak, mens CD-er, MP3 og sanger du strømmer fra datamaskinen eller musikktjenester, er digitale. Men hva betyr dette egentlig, og hvordan påvirker det din evne til å nyte musikk?

Uten å gå for dypt inn i de tekniske detaljene, så er forskjellen mellom analoge og digitale formater hvordan lydsignalene registreres, omdannes og lagres. Når man spiller inn analoge opptak, overføres lydbølger til magnetbånd i sin opprinnelige, analoge form. Med digital teknologi konverteres de analoge bølgene til binære tall – ettall og nuller – som deretter lagres på en harddisk, plate eller annen enhet.

Bose Music Amplifier på et bord
Platespiller på et bord

Når du spiller av en vinylplate, trenger ikke lydbølgene å bli konvertert fra binære tall. De spilles av slik de ble spilt inn, slik at det du hører, kan være en mer nøyaktig gjengivelse av det som ble spilt inn. Men dette har også sine ulemper. Vinylopptak, for eksempel, kan også ha diverse ulyder når du spiller dem av fordi det fysiske mediet ofte kan bli skadet over tid og forringes med alderen. Magnetbånd kan også forringes over tid.

Digitale opptak er generelt sett renere og holder seg lenger. Faktisk kan de vare for evig gjennom en strømmetjeneste eller hvis de lagres på en enhet. Videre er digital musikk langt enklere å administrere og vedlikeholde, og formatet passer nesten perfekt til vårt mobilteknologiske samfunn.

Etter hvert som teknologien forbedres, blir forskjellen i lydkvalitet mindre og mindre tydelig, men noen lyttere – spesielt vinylentusiaster – kan fortsatt foretrekke varmen og fylden man kan få i lyden fra vinylplater.

Å kombinere analog og digital

Etter hvert som digital musikk kom til å dominere de siste to tiårene, havnet analoge samlinger i stor grad på loft, i kjellere eller i søpla. Med Bose Music Amplifier kan du imidlertid samle dem igjen i én lykkelig familie.

Forsterkeren kan håndtere både analoge og digitale formater. Med RCA-inngangene kan du koble til eksterne enheter som platespillere*, CD-spillere og kassettspillere, mens du kan bruke Wi-Fi®-funksjonene for å koble til skybaserte musikkbiblioteker, strømmeplattformer og nettbaserte radiostasjoner. Og på samme måte som for andre Wi-Fi-kompatible smarthøyttalere fra Bose kan du kontrollere musikken fra den mobile enheten via en Bluetooth-tilkobling ved hjelp av Bose Music-appen, Apple Airplay, Chromecast eller Spotify Connect. Det samme gjelder for nettbrettet eller datamaskinen. Bose Music Amplifier har også en Ethernet-port for en valgfri kablet tilkobling til hjemmenettverket og en optisk inngang.

*Forforsterkning kan være nødvendig. Ikke inkludert.

Bose Music Amplifier sett fra for- og baksiden

Forsterkeren kan håndtere både analoge og digitale formater. Med RCA-inngangene kan du koble til eksterne enheter som platespillere,* CD-spillere og kassettspillere.

Forsterker musikken

Bose Music Amplifier støtter to par passive høyttalere, inkludert frittstående gulvhøyttalere, bokhylle- eller bordhøyttalere, takmonterte eller veggmonterte høyttalere, for eksempel Virtually Invisible® 791 in-ceiling speakers II eller utendørshøyttalerne som 251® utendørshøyttalere. Forsterkede høyttalere har sine egne innebygde forsterkere og trenger derfor ikke en separat forsterker. Hvis høyttalerne ikke trenger å være koblet til en stikkontakt, trenger de en forsterker for å drive dem.

Bose Music Amplifier gjør også at du kan tilpasse lytteopplevelsen ytterligere gjennom to lydutjevningskontroller. Ved hjelp av Bose Music-appen kan du justere bass- og diskantnivåene, avhengig av dine personlige preferanser eller musikktype, enten det er sjelfulle låter fra en akustisk sanger eller store rytmer som passer inn på Ibiza.

Så finn frem eskene med CD-er fra kjelleren, skaff deg et vinyleksemplar av den platen du aldri trodde du skulle finne, og lag din ultimate spilleliste på en strømmetjeneste. Bose Music Amplifier kan kombinere all musikken din, slik at du ikke lenger trenger å velge mellom analog og digital lyd.

Nærbilde av Bose Music Amplifier
Bose Music Amplifier med en smarttelefon og smarthøyttalere fra Bose

Når Bose Music Amplifier kommer, kan du kombinere all musikken din samlet, slik at du ikke lenger trenger å velge mellom analog eller digital lyd.

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.

TILKNYTTEDE PRODUKTER