NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Støyblokkering og støydemping

Hva er de viktigste forskjellene mellom de ulike typene støyreduksjonsteknologi?

Hva er de viktigste forskjellene mellom de ulike typene støyreduksjonsteknologi?

Hvis du er på utkikk etter nye hodetelefoner, er det stor sjanse for at du kommer over mange tekniske termer som høres svært like ut, men som er forskjellige nok til å forvirre deg. Vil jeg dempe støy eller blokkere støy? Og er det virkelig en forskjell? Svaret er ja. Det er viktig å vite hva du skal søke etter for å finne riktig teknologi, produktet som får jobben gjort, og forhåpentligvis opplevelsen du ønsker. Enten du vil fokusere eller stenge verden ute, er vi her for å hjelpe deg på rett vei.

Det finnes en hel del tekniske begreper som brukes om hverandre, men det hjelper ikke noen av oss. Så vi skal prøve å rydde opp i forvirringen med noen enkle forklaringer. Vi har delt det opp i to forskjellige måter å håndtere støy på med hodetelefoner eller ørepropper – støydemping og støyblokkering. Vi skal forklare hva det er, hva som skiller dem fra hverandre og hva de er best egnet til – uten at det blir for teknisk eller at det får deg til å sone ut.

Mann som bruker sveipekontrollene på Bose Sport Earbuds

STØYBLOKKERING

Også kjent som passiv støyreduksjon eller støyisolering

Et begrep som støyblokkering høres ut som en høyteknologisk løsning, men det er faktisk veldig lavteknologisk. Støyblokkering kan faktisk være så enkelt som å stikke fingrene i ørene. Prøv det neste gang du hører en sirene, og legg merke til hvordan det skaper en fysisk barriere mellom deg og den plagsomme lyden. Dette kalles passiv støyreduksjon, et annet begrep du sannsynligvis finner når du søker. Alt som dekker ørene dine, kan blokkere støy passivt. Det er ikke noe elektronisk med passiv støyreduksjon, noe som betyr at det ikke finnes noen innebygd teknologi eller mikrofon, og at det ikke er noe som må slås på.

Støyblokkering er en viktig del av hodetelefondesignet, siden det er den første forsvarslinjen mot uønskede lyder når det er gjort riktig. Det er derfor god forsegling på øreklokken eller en tettsittende passform på øreproppene kan utgjøre en stor ytelsesforskjell. I dette tilfellet handler vitenskapen mer om biologi enn teknologi. Det er så mange former og størrelser på menneskeøret som skal undersøkes, måles og testes. Vi har skannet hundrevis på jakt etter bedre passform og komfort for å sikre optimal støyblokkering. De nyeste StayHear™ Max-tuppene som brukes med de trådløse øreproppene, viser hvor viktig det er med menneskelige formfaktorer i nyskapingen vår.

Kort fortalt: Selv om støyblokkering er effektivt, må den brukes sammen med en teknologi, for eksempel aktiv støydemping, for å gi deg en mer avansert løsning.

 Kvinne som bruker smarttelefonen sin med QuietComfort 35 trådløse hodetelefoner II

STØYDEMPING

Også kjent som aktiv støydemping eller aktiv støyreduksjon

FUNGERER BEST FOR:

Flyikon

REISE

Ikon for kontorbygning

JOBB/FOKUS

Bussikon

PENDLING

Støydemping er et vanlig begrep, og det kan være akkurat det du ser etter. Den skiller seg fra støyblokkering og passiv støyreduksjon fordi det omfatter aktiv teknologi. Bose var de første til å bruke Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hodetelefoner da vi oppfant kategorien for over 20 år siden – en arv som alltid vil være knyttet til merket vårt. Vi kan snakke ANC hele dagen, men la oss dekke det grunnleggende.

Støydempende hodetelefoner har strømdrevet teknologi, noe som betyr at du trenger strøm (f.eks. et oppladbart batteri) for at de skal fungere. Husk at selv uten strøm får du den fysiske fordelen av støyblokkering ved å ganske enkelt ha på deg hodetelefonene. Når du slår dem på, trer teknologien i kraft.

Hvordan fungerer støydemping?

Støydempende hodetelefoner overvåker lyden rundt deg og forhindrer at uønsket støy når ørene dine. Miniatyrmikrofoner i øreklokkene eller øreproppene lytter til de eksterne støyfrekvensene og sender ut det motsatte signalet for å «nulle ut» begge lydsettene effektivt når lydbølgene kolliderer. Våre akustiskkingeniører sier at det er litt mer komplisert enn det, siden batteristrøm, signalbehandling og støyblokkering har alle hver sin del i det å skape et større system som utgjør «støydemping». Men du skjønner tegningen, sant?

Mens støyblokkering er en fysisk sperre som holder lyd ute, er støydemping en prosess som skjer stille i bakgrunnen og som skaper en «barriere» for lyden.

Når er det best å bruke støydempende hodetelefoner eller ørepropper? Denne teknologien er perfekt i situasjoner der du virkelig vil nyte musikken, lydboken, podcasten, TV-serien eller filmen uten ekstern støy. Støydempende hodetelefoner har blitt en del av hverdagen, og flere og flere bruker dem til jobb, samtaler, reiser og fokustid hjemme.

Lydbølgene fra støydempingen i Bose støyreduserende hodetelefoner 700

Vi har forhåpentligvis tydeliggjort forskjellene mellom støyblokkering og støydemping. Nå som du kjenner de riktige begrepene, må du bare finne ut hvordan og hvor du ønsker å håndtere lydene rundt deg.

Produkttilgjengelighet kan variere fra land til land.

TILKNYTTEDE PRODUKTER

  Du har valgt maksimalt antall elementer (4) som kan sammenlignes.   Maksimalt 4 elementer er nådd   Du kan bare sammenligne lignende produkter.   Sammenlign bare lignende produkter.
(0)
Velg 2 til 4 produkter å sammenligne

Relaterte historier

Slik velger du de beste støyreduserende hodetelefonene og øreproppene
Kjøpetips: støyreduserende hodetelefoner
Mann med QuietComfort 45 hodetelefoner på kontoret
De beste hodetelefonene og øreproppene for jobben

Er over-ear–hodetelefoner egnet for støydemping?

Ja. Over-ear-hodetelefoner er vanligvis bedre på støydemping enn in-ear- og on-ear-hodetelefoner på grunn av de store øreklokkene og bedre forsegling rundt ørene.

Hvordan fungerer støydempende hodetelefoner?

Støydempende hodetelefoner bruker mikrofoner til å fange opp lyder fra omgivelsene, og bruker deretter avansert lydteknologi til å lage en motsatt lydbølge som stenger uønsket støy ute.

Er støydempende hodetelefoner egnet for all type musikk?

Ja. Støydempende hodetelefoner er egnet for all type musikk siden de leverer klar og balansert lyd uten forstyrrelser fra ekstern støy.

Hva er forskjellen mellom støydemping og støyisolering i hodetelefoner?

Støydempende hodetelefoner bruker avansert teknologi til å aktivt dempe ekstern støy, mens støyisolerende hodetelefoner bruker passive metoder, for eksempel polstrede øreklokker, til å stenge støyen ute. Vi tilbyr begge typer hodetelefoner, avhengig av behovene og preferansene dine.

Er støydempende hodetelefoner komfortable å bruke i lengre perioder?

Ja. Våre støydempende hodetelefoner og ørepropper er laget med tanke på komfort. De er lette, polstrede og justerbare, noe som gir en komfortabel passform for lengre bruk.

Påvirker støydempende hodetelefoner lydkvaliteten på musikken min?

Nei. Støydempende hodetelefoner påvirker ikke lydkvaliteten på musikken din. De kan faktisk forbedre lytteopplevelsen ved å redusere omgivelsesstøy og levere en mer oppslukende lydopplevelse.

Er Bose-hodetelefoner gode på støydemping?

Ja. Hodetelefonene våre er kjent for sin avanserte støydempingsteknologi som stenger ekstern støy ute og leverer en klar og tydelig lydopplevelse.