OPPDAG VERDENS BESTE STØYREDUKSJON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED 90 DAGERS RISIKOFRI PRØVEPERIODE. LES MER

Støyblokkering og støyreduksjon

Hva er de viktigste forskjellene mellom de ulike typene støyreduksjonsteknologi?

Hva er de viktigste forskjellene mellom de ulike typene støyreduksjonsteknologi?

Hvis du leter etter de hodetelefonene dine, er det store sjanser for at du kommer over mange tekniske termer som høres svært like ut, men som er forskjellige nok til at det kan forvirre deg. Vil jeg redusere støy eller blokkere støy? Og er det virkelig en forskjell? Svaret er ja. Det er viktig å vite de riktige termene man skal søke etter, og det vil lede deg til riktig teknologi, det beste produktet for å få jobben gjort, og forhåpentligvis, den opplevelsen du søker. Enten du ønsker å lytte og fokusere eller stenge verden ute, er vi her for å gi deg den beste løsningen.

Det finnes en del tekniske begreper som brukes om hverandre, med det er ikke nyttig for noen av oss. Så vi kommer til å rydde opp i forvirringen med noen enkle forklaringer. Vi har brutt det ned til to forskjellige måter å håndtere støy på med hodetelefoner eller ørepropper – støyreduksjon og støyblokkering. Vi forklarer hva de er, hva som skiller de fra hverandre og hva de er best egnet til – uten at det blir for teknisk eller at det får deg til å sone ut.

Mann som bruker sveipekontrollene på øreproppene til Bose Sport

STØYBLOKKERING

Også kjent som passiv støyreduksjon eller støyisolering

En term som støyblokkering høres ut som en høyteknologisk løsning, men det er faktisk veldig lavteknologisk. Støyblokkering kan faktisk være så enkelt som å holde fingrene i ørene. Prøv det neste gang du hører en sirene, så legger du merke til hvordan det skaper en fysisk barrière mellom deg og den plagsomme lyden. Dette kalles passiv støyreduksjon, et annet begrep du sannsynligvis finner når du søker. Alt som dekker ørene dine, kan blokkere støy passivt. Det er ikke noe elektronisk med passiv støyreduksjon, noe som betyr at det ikke finnes innebygd teknologi eller mikrofon, og at det ikke er noe å slå på.

Støyblokkering er en viktig del av hodetelefondesignen, siden det er den første forsvarslinjen mot uønskede lyder når det er gjort riktig. Det er derfor god forsegling på øreklokken eller en tettsittende passform med øreproppene kan utgjøre en stor ytelsesforskjell. I dette tilfellet handler vitenskapen mer om biologi enn teknologi. Det er så mange former og størrelser på menneskeøret som skal undersøkes, måles og testes. Vi har skannet hundrevis på jakt etter bedre passform og komfort for å sikre optimal støyblokkering. De nyeste StayHear™ Max-tipsene som brukes med de trådløse øreproppene viser hvor viktig det er med menneskelige formfaktorer i våre nyskapninger.

Kort fortalt: Selv om støyblokkering er effektivt, må den brukes sammen med en teknologi, for eksempel aktiv støyreduksjon, for å gi deg en mer avansert løsning.

Kvinne som bruker smarttelefonen sin med QuietComfort 35 Wireless headphones II

STØYREDUKSJON

Også kjent som aktiv støyreduksjon eller aktiv støydemping

FUNGERER BEST FOR:

Flyikon

TRAVEL

Kontorbygningsikon

ARBEID / FOKUS

Bussikon

COMMUTING

Støyreduksjon er et vanlig begrep, og det kan være akkurat det du ser etter. Det skiller seg fra støyblokkering og passiv støyreduksjon fordi det bruker aktiv teknologi. Bose var de første som brukte Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hodetelefoner da vi oppfant kategorien for over 20 år siden – en arv som alltid vil være knyttet til merket vårt. Vi kan snakke ANC hele dagen, men la oss dekke det grunnleggende.

Støyreduserende hodetelefoner har strømdrevet teknologi, noe som betyr at du trenger strøm (f.eks. et oppladbart batteri) for at de skal fungere. Husk at selv uten strøm får du den fysiske fordelen av støyblokkering ved å bare bruke hodetelefonene. Når du aktiverer de, trer teknologien i kraft.

Hvordan fungerer støyreduksjon?

Støyreduserende hodetelefoner overvåker lyden rundt deg og forhindrer at uønsket støy når ørene dine. Miniatyrmikrofoner i øreklokkene eller øreproppene lytter til de eksterne støyfrekvensene og sender ut det motsatte signalet for å «nulle ut» begge lydsettene effektivt når lydbølgene kolliderer. Våre akustiske ingeniører sier at det er litt mer komplisert enn det, siden batteridrift, signalbehandling og støyblokkering har alle hver sin del i å skape det større systemet som utgjør «støyreduksjon». Men du skjønner tegninga, sant?

Mens støyblokkering er en fysisk sperre for å holde lyd ute, er støyreduksjon en prosess som skjer stille i bakgrunnen og som skaper en «barriere» for lyden.

Når er det best å bruke støyreduserende hodetelefoner eller ørepropper? Denne teknologien er perfekt i situasjoner der du virkelig vil nyte musikk, lydbøker, podcaster, programmer eller filmer uten ekstern støy. Støyreduserende hodetelefoner har blitt en del av hverdagen, og flere og flere bruker dem til arbeid, samtaler, reiser og fokusert tid hjemme.

Lydbølgene fra støyreduksjonen i Bose Noise Cancelling Headphones 700

Forhåpentligvis har vi tydeliggjort forskjellene mellom støyblokkering og støyreduksjon. Nå som du kjenner de riktige termene, må du bare finne ut hvordan og hvor du ønsker å håndtere lydene rundt deg.

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.

TILKNYTTEDE PRODUKTER

  Du har valgt maksimalt antall elementer (4) som kan sammenlignes.   Maksimalt 4 elementer er nådd   Du kan bare sammenligne lignende produkter.   Sammenlign bare lignende produkter.
(0)
Velg 2 til 4 produkter for å sammenligne
Slik velger du de beste støyreduserende hodetelefonene og øreproppene
Tips til kjøp: Støyreduserende hodetelefoner
Man med QuietComfort 45-hodetelefoner på kontoret
De beste hodetelefonene og øreproppene for jobben