90 dagers risikofri prøveperiode, 2 års garanti og gratis standard levering for bestillinger over 450 NOK

Hvordan støyreduserende hodetelefoner gjør flyreisen bedre

Flyturer kan være utfordrende på så mange måter, men støyreduserende hodetelefoner kan være løsningen.

Uansett hvor du skal, kan du stole på at et fly tar deg dit raskt. Men ikke stille.

Dr. Amar Bose skjønte det i 1978 om bord i et fly fra Zürich til Boston. Fra 1963 begynte flyselskapene å tilby lydunderholdning på fly til passasjerer med pneumatiske hodetelefoner – rørformede hodesett som ser ut som stetoskop. På slutten av 1970-tallet begynte de imidlertid å bytte ut pneumatiske hodetelefoner med elektroniske hodetelefoner. Da Dr. Bose tok på seg sitt første par på en rute til Boston, ble han både glad og skuffet. Elektroniske hodetelefoner kunne gi overlegen lyd til flypassasjerene, men flykabinene var for bråkete til at man kunne høre den.

Dr. Bose fikk en lydåpenbaring: Ved hjelp av fysikk skapte han et hodesett som bruker en mikrofon til å oppdage ekstern støy, og elektronikk for å generere et likt og motstående signal som holder støyen ute før den når trommehinnen til lytteren. Støyreduserende hodetelefoner så dagens lys.

Mer enn fire tiår senere er støy i fly fortsatt et problem. I 2018 spurte det nettbaserte reisebyrået Agoda over 10 000 reisende over hele verden hva de syntes var de mest irriterende reisevanene – førsteplassen gikk til bråkete passasjerer.

Heldigvis har reisende i dag noe de i 1978 ikke hadde: Et arsenal av de beste støyreduserende hodetelefonene for reiser. Selv om de ikke er til hjelp mot overfylte kabinhyller eller passasjerer som sparker i setet bak deg, har du her fire irriterende problemer i forbindelse med flyreiser som de passer perfekt til:

Problem: Bråkete motorer som overdøver underholdningen på flyet

En av flylydene som inspirerte Dr. Bose til å lage støyreduserende hodetelefoner, var den evige støyen som fyller enhver flykabin. En blanding av motorstøy, vind og klimaanleggduring fyller passasjerenes ører med en lav, men jevn strøm av hvit støy som gjør det vanskelig å høre underholdningen på flyet, for eksempel TV og filmer. Støyreduserende hodetelefoner demper støyen fra omgivelsene og gir førsteklasses lydkvalitet sammenlignet med hodetelefonene som de fleste flyselskaper deler ut på flyet. QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling headphones har for eksempel aktiv utjevningsteknologi som gir klar lyd, mens Bose Noise Cancelling Headphones 700 og QuietComfort 35 wireless headphones II har volumoptimalisert utjevning som gjør det samme. Kombinasjonen av utmerket lyd og aktiv støydemping betyr at du kan høre musikk, filmer eller, hvis du foretrekker det, ikke noe i det hele tatt.

 

Men det verste med støy i flykabinen er at den aldri stopper. Uansett om flyturen varer i én eller 15 timer, så er duringen konstant. De beste støyreduserende hodetelefonene for flypassasjerer er derfor hodetelefoner med lang batterivarighet. QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling headphones har opptil 16 timers batterivarighet, mens QuietComfort 35 wireless headphones II og Bose Noise Cancelling Headphones 700 har opptil 20 timers batterivarighet – nok for selv de lengste internasjonale flyreisene.

Problem: Pratsomme passasjerer i nabosetet

På fly vet du aldri om du ender opp ved siden av en stille kar eller noen som prater hele tiden. Støyreduserende hodetelefoner kan sende et høflig signal om at du ønsker å sove i stedet for å snakke. Men hva hvis den pratsomme naboen snakker med naboen på den andre siden av midtgangen? Hodetelefonene sender ikke bare et signal om at du ønsker å slappe av, de hjelper deg også ved at du slipper å høre på andres samtaler.

Det er likevel noen samtaler du ikke bør blokkere ut. Når for eksempel piloten eller en kabinansatt prater, bør du følge med. Dette er enkelt å få til med Bose Noise Cancelling Headphones 700, som har elleve støydempingsnivåer, inkludert en samtalemodus som du kan bruke til å oppheve støydempingen når du trenger det. På samme måte har QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling headphones en oppmerksomhetsmodus som du kan aktivere med et knappetrykk for å høre det som skjer rundt deg.

Problem: Flyskrekk

Mange mennesker er redde for å fly. Og noen – så mange som 20 prosent av befolkningen ifølge Anxiety and Depression Association of America – er så redde for å fly at de unngår ferier og jobber som krever reising. Hvis du har flyskrekk, kan det hjelpe med støyreduserende hodetelefoner. I en studie fra 2013 fant forskere ut at det å lytte til klassisk musikk og naturlyder kan redusere stress og forbedre kroppens reaksjon på det. I en studie fra 2017 fant en britisk nevrolog ut at musikk kan redusere angst med så mye som 65 prosent. De fant blant annet ti stressreduserende sanger som de kom frem til var de mest avslappende sangene i verden. Du kan lytte til alle ti på en gratis Spotify®-spilleliste som er satt sammen av Inc.com-forfatteren Melanie Curtin.

Musikk og natur er ikke ditt eneste valg. Siden de har Bluetooth®-tilkobling, kan du også bruke støyreduserende hodetelefoner fra Bose til å lytte til mobilapper som Headspace, som veileder deg gjennom pusteøvelser eller til og med meditasjonsøkter.

Problem: Problemer med å sove

For mange mennesker er det vanskelig å sove på fly. Nakkeputer og sovemasker kan hjelpe, men de kan ikke blokkere ut den gråtende babyen noen seterader bak, flykabinansatte som tar i mot bestillinger, eller den snorkende passasjeren ved siden av deg. Det kan støyreduserende hodetelefoner.

Men det handler ikke bare om hvilke lyder du blokkerer ut. Det handler også om hvilke lyder som erstatter dem. Med Bose Music-appen får du enkelt tilgang til og kontroll over musikken slik at du får sovet. Du kan for eksempel bruke Wi-Fi-nettverket på flyet til å strømme en beroligende radiostasjon fra favoritttjenesten din for musikkstrømming. Eller du kan opprette og spille av en beroligende spilleliste fra ditt eget musikkbibliotek.

Komfort er også viktig. For eksempel har QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling headphones avansert øreproppteknologi som sikrer at de holder seg på plass på en behagelig måte mens du sover.

Men uansett hvordan du ønsker å tilbringe tiden i luften – ta en lur, se en film eller bare slappe av mens du hører på musikk – kan støyreduserende hodetelefoner hjelpe deg med det.

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.