OPPDAG VERDENS BESTE STØYREDUKSJON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED 90 DAGERS RISIKOFRI PRØVEPERIODE. LES MER

Hvordan støyreduserende hodetelefoner gjør flyreisen bedre

Flyturer kan være utfordrende på så mange måter, men støyreduserende hodetelefoner kan være løsningen.

Hvordan støyreduserende hodetelefoner gjør flyreisen bedre

Uansett hvor du skal, kan du stole på at et fly tar deg dit raskt. Men ikke stille.

Dr. Amar Bose skjønte det i 1978 om bord i et fly fra Zürich til Boston. Fra 1963 begynte flyselskapene å tilby lydunderholdning på fly til passasjerer med pneumatiske hodetelefoner – rørformede hodesett som ser ut som stetoskop. På slutten av 1970-tallet begynte de imidlertid å bytte ut pneumatiske hodetelefoner med elektroniske hodetelefoner. Da Dr. Bose tok på seg sitt første par på en rute til Boston, ble han både glad og skuffet. Elektroniske hodetelefoner kunne gi overlegen lyd til flypassasjerene, men flykabinene var for bråkete til at man kunne høre den.

Dr. Bose fikk en lydåpenbaring: Ved hjelp av fysikk skapte han hodetelefoner som brukte en mikrofon til å oppdage ekstern støy, og elektronikk for å generere et likt og motstående signal som holdt støyen ute før den nådde trommehinnen til lytteren. Slik ble de første støyreduserende hodetelefonene til.

I dag finnes det et helt arsenal avstøyreduserende hodetelefoner for reise tilgjengelig i alle former og størrelser. Og selv om de ikke kan redusere den dårlige oppførselen til personen bak deg som sparker i setet ditt, eller lukten av fiskeburritoen fra rad 34, så passer de perfekt til å løse fire vanlige problemer ved flyreiser.

Problem 1: Støy fra kabinen

En av flylydene som inspirerte Dr. Bose til å lage støyreduserende hodetelefoner, var den evige støyen som fyller enhver flykabin. En blanding av motorstøy, vind og klimaanleggduring fyller passasjerenes ører med en lav, men jevn strøm av hvit støy som gjør det vanskelig å høre underholdningen på flyet, for eksempel TV og filmer. Kanskje det er grunnen til at når du ser deg om på et fly i dag, så ser du støyreduserende hodetelefoner like ofte som bærbare datamaskiner og kaffekopper. Headphones 700 og QuietComfort® 35 wireless headphones II er ikke bare berømte for sin evne til å kansellere støy fra kabinen, men også for sin førsteklasses lyd. Ettersom begge modellene kommer med AUX-kabel, kan du plugge hodetelefonene inn i flyets underholdningssystemer. Uansett om du er i humør til musikk, film, tv-serie eller podcast, kan du være trygg på at lyden vil være klar og levende. Det beste av alt er at du ikke trenger å ha lyden skrudd ubehagelig høyt på for å nyte innholdet. Selv om fyren ved siden av deg invaderer intimsfæren din, kan du i det minste være i din egen lille lydboble av glede. Men vær advart! Når du til slutt tar av hodetelefonene kan du nok bli litt sjokkert over å huske nøyaktig hvor høylytt en flykabin faktisk er.

Hvis du er mer interessert i de vilt populære helt trådløse in-ear (TWIE) produktene med formpassende ørepropper, så er Bose QuietComfort® Earbuds det første du bør pakke. Disse kompakte øreproppene er proppfulle av rik, naturtro lyd og støyreduserende ytelse som er akkurat like effektiv som tradisjonelle over-ear hodetelefoner. Og hvis flyreisen din er seks timer eller mindre, så varer én enkel opplading deg hele veien frem til bestemmelsesstedet ditt. Hvis du har en lengre flyvning, lar du øreproppene hvile litt i ladeetuiet. En rask 15-minutters lading gir øreproppene to timer til med batterilevetid. It’s worth mentioning that because planes aren’t currently outfitted with Bluetooth®-enabled entertainment systems, no TWIE earbuds on the market are compatible with in-flight content. Så hvis du vil strømme en film eller to, husk på å laste ned innholdet til enheten din før flyet letter.

Og for de av dere som insisterer på støyreduserende ørepropper, men nekter å gå glipp av filmene ombord, kan vi anbefale QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling headphones på det sterkeste. Ettersom disse øreproppene har kablet tilkobling, kan de plugges rett inn i hodetelefonkontakten. Den støyreduserende funksjonen går på batteri og varer i opptil 16 timer uten å måtte lade på nytt. Og selv om batteriet skulle dø, lar kabelen deg fremdeles nyte hva enn du lytter til.

Problem 2: Pratsomme passasjerer i nabosetet

Reisebyrået Agoda har spurt over 10 000 reisende over hele verden hva de syntes var de mest irriterende reisevanene – førsteplassen gikk til bråkete passasjerer.

I og med du aldri vet om du blir sittende ved siden av en stille kar eller noen som prater hele tiden, sørg for at du har pakket med deg de støyreduserende hodetelefonene dine. Det å ta på seg hodetelefoner gir naboen din et sterkt visuelt signal om at du heller vil sone ut enn å småprate. Og hvis naboen din da velger å snakke med en annen passasjer i stedet, så kommer du bare til å høre musikken, filmen eller podcasten din.

Det er likevel noen samtaler du ikke bør stenge ute. Når for eksempel piloten eller en kabinansatt prater, bør du følge med. Det er da det er nyttig å ha justerbart støyreduksjonsnivå. Med Bose Noise Cancelling Headphones 700 og Bose QuietComfort® Earbuds har du elleve forskjellige nivå å velge mellom, inkludert en samtalemodus du kan bruke for å sette støyreduksjonen på pause når du trenger det. På samme måte har QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling headphones en oppmerksomhetsmodus som du kan aktivere med et knappetrykk for å høre det som skjer rundt deg.

Problem 3: Reisenerver

Blir du nervøs av å fly? Du er ikke alene. Ifølge Anxiety and Depression Association of America er opp mot 20 % av den amerikanske befolkningen så redde for å fly at de unngår å reise på ferie og å ta jobber som krever reise. Hvis du har flyskrekk, vurder støyreduserende hodetelefoner. De er utrolig gode til å lage en stille sone rundt deg. De gjør også at musikken din høres naturtro ut. Denne viktige kombinasjonen gjør at støyreduserende hodetelefoner er et supert valg for å minske stress. Ifølge denne artikkelen fra 2019 kan musikk føre til lavere puls, og i den prosessen senkes også pustefrekvensen og nivået av emosjonelt ubehag. I en studie fra 2017 fant britiske nevrologer ut at et spesielt stykke musikk kan redusere angst med så mye som 65 %. De fant blant annet ti stressreduserende sanger som de kom frem til var de mest avslappende sangene i verden. Du kan lytte til alle ti på en gratis Spotify®-spilleliste som er satt sammen av Inc.com-forfatteren Melanie Curtin.

Musikk og natur er ikke ditt eneste valg. Siden de har Bluetooth-tilkobling, kan du også bruke støyreduserende hodetelefoner og ørepropper fra Bose til å lytte til mobilapper som Headspace, som veileder deg gjennom pusteøvelser, eller til og med meditasjonsøkter.

Problem 4: Vanskeligheter med å slappe av

Når du er på et fly, er du hele tiden bevisst på menneskene rundt deg. Beskjeder fra flypersonellet. Serveringen ombord. Den ustanselige knitringen av potetgullposer som åpnes. Plinget fra setebelteskiltet. Fyren som stadig reiser seg for å rote etter tilfeldige ting i hyllen over setet. Rullegardinen som åpnes og lukkes. Og åpnes og lukkes. Du kan pakke deg selv inn i et teppe og gjemme deg bak en sovemaske, men hvis du på alvor ønsker å lage din egen lille oase i luften, er det ingenting som gjør jobben like bra som støyreduserende hodetelefoner.

Men det handler ikke bare om hvilke lyder du blokkerer ut. Det handler også om hva du lytter til. Bose Music-appen gjør det enkelt å kontrollere musikken din. Du kan for eksempel bruke Wi-Fi®-nettverket på flyet til å strømme en beroligende radiostasjon fra favorittjenesten din for musikkstrømming. Eller velge en avslappende spilleliste fra ditt eget musikkbibliotek.

Komfort er også viktig. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling headphones og QuietComfort® Earbuds har avansert øretuppteknologi som holder dem sikkert, men behagelig, på plass mens du slapper av. Uansett hvor lang flyreisen er, kan du slappe av uten noe ubehag.

Hvis alt du bryr deg om er å dempe støyet fra kabinen så du kan sovne, og sove helt til du lander, er Bose Sleepbuds™ II svaret. I motsetning til andre produkter på denne siden, strømmer de ikke musikk, filmer eller podcasts. Disse små øreproppene spiller bare beroligende lyder som dysser deg i søvn.

Men uansett hvordan du ønsker å tilbringe tiden i luften – ta en lur, se en film eller bare slappe av mens du hører på musikk – kan støyreduserende hodetelefoner eller støymaskerende ørepropper hjelpe deg med det.

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.

Relaterte historier

Nye hodetelefoner, nye ørepropper og den neste lydutviklingen.

Tips til kjøp: Støyreduserende hodetelefoner

Jobb hjemmefra – helt sjef