NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Lyd som er skapt for deg:

Alles ører er unike, men hvordan hodetelefonene og øreproppene dine leverer lyd har alltid vært det samme – inntil nå. CustomTune-teknologi, en banebrytende innovasjon fra Bose, persontilpasser lyd og støyreduksjon til alles ører. Resultatet? Verdens beste støyreduksjon og rikere, mer 3D-lyd.  

Bose QuietComfort ørepropper II på en våt benk ute

En rakettforsker har en idé om persontilpasning

I tiår ble hodetelefoner og ørepropper på tvers av lydindustrien designet for å sikre en akseptabel lytteopplevelse for alle lyttere. 

Tilnærmingen om én-størrelse-passer-all garanterte ikke alltid den beste ytelsen. Hvorfor ikke? Fordi alle ører er forskjellige – og de forskjellene påvirker lyden vi hører og støyreduksjonen. 

«Alles ørekanaler er unike, noe som får dem til å ha forskjellig atferd akustisk», sier John Rule, PhD, en luftfartsingeniør og senior systemingeniør hos Bose. «Ved å bygge hodetelefoner som skulle passe alle ører, begrenset vi ytelse.»  

Rule hadde en idé. Hva om Bose kunne forbedre ytelsen til hodetelefonene og øreproppene ved å skreddersy lyden og støyreduksjonen til ørene til hver enkelt person? Han fortalte sjefen sin at han hadde en idé om persontilpasning og ba om tid og plass til å jobbe med problemet. 

Seks måneder senere hadde Rule realisert visjonen om persontilpasset støyreduksjon. Andre ingeniører brukte kjerneideen hans til å finne ut en måte å tilby persontilpasset lyd på. Sammen ble innovasjonene CustomTune-lydkalibreringsteknologi. Den ble lansert i våre støyreduserende ørepropper, Bose QuietComfort ørepropper II.

Bose QuietComfort ørepropper II og ladeetuiet deres på et bord

Hvordan former CustomTune-teknologi lyd for deg?

Når du først setter QuietComfort ørepropper II inn i ørene, sender de ut en velkomstkiming – en thwomp-lydeffekt. Kimingen reiser gjennom ørekanalene dine og spretter tilbake til øreproppene, der den blir plukket opp av mikrofoner. Det er der CustomTune utfører sin magi. 

Teknologien bruker avanserte algoritmer og matematikk for å forstå hvordan kimingen endres av størrelsen, formen og dybden på ørene dine. Arkitekturen på ørene dine kan for eksempel forsterke enkelte pitcher mens den demper andre. CustomTune nøytraliserer endringene ørene dine har på lyden. Dette sikrer at lyden er så nær det opprinnelige opptaket som mulig.  

Som lyd endres støyen utenfor – og støyreduksjonsbølgene øreproppene bruker til å stenge den ute – når de reiser gjennom ørekanalene dine. CustomTune måler de endringene som er forårsaket av formen på ørene dine og kompenserer deretter for dem. Dette resulterer i en mye stillere opplevelse. Den mykner også lyder som er svært vanskelige å dempe, f.eks. stemmer.  

Kvinne som bruker Bose QuietComfort ørepropper II

Hvordan forbedres CustomTune-opplevelsen din av musikk?

Når Rule og andre Bose-ingeniører evaluerte CustomTunes evne til å blokkere ut støy, ble de forbløffet. QuietComfort ørepropper II kansellerte støy fra verdenen utenfor bedre enn noen støyreduserende ørepropper eller over-ear-hodetelefoner på markedet. 

«Hvorfor er dette viktig? Uten kraftig støyreduksjon blir du tvunget til å skru opp volumet så høyt at det blir ukomfortabelt å lytte», forklarer Rule. «QuietComfort ørepropper II fjerner nesten all støyen fra utsiden, og lar musikken din spilles av inn i det fine, rolige rommet.» 

Hvordan påvirker persontilpasset lyd lyden av musikken din? De fleste artister skaper musikk ved å bruke et sofistikert lydsystem i et lydstudio. Når musikk spilles i ørene dine gjennom hodetelefoner eller ørepropper, endrer arkitekturen i øregangene dine musikken fra originalopptaket. Det legges mer vekt på enkelte frekvenser og mindre på andre.   

«Dette betyr at musikken din ikke høres ut slik den ble mikset i et studio», sier Rule. «CustomTune fjerner forvrengningseffekten ørene dine har på lyden og sikrer at musikken din høres ut slik artisten din mente at den skulle.»

Kvinne som bruker Bose QuietComfort ørepropper II utendørs

En innovasjonsarv hos Bose

Når han reflekterer over oppdagelsen av CustomTune, påpeker Rule at nye ideer sjeldent kommer ingensteds fra. Innovasjon skjer når enkeltpersoner eller team bruker sin ekspertise innen et felt til å løse et problem på et annet. Det tok en rakettforsker for å finne opp persontilpasset lyd.  

«Jeg har jobbet innen flere forskjellige forskningsfelter, fra akustikk og drivstoffceller til forsvarsteknologi og høystyrkelasere», sier Rule. «Eureka-øyeblikket for CustomTune kom når jeg brukte en matematisk metode fra luftfartsbakgrunnen min på dette akustikkproblemet.»  

Er det noe ved Bose som fremmet oppdagelsen? Rule sier at Boses innovasjonskultur ga ham flere måneder til å jobbe med et prosjekt uten noen garanti for at det ville lykkes. 

«Amar Bose, selskapets grunnlegger, mente at selskapet alltid skulle ha et team med smarte mennesker som drev med forskning som ikke er bundet til produktutvikling. Målet deres? Å oppdage noe bedre. Senere kan vi finne ut hvordan vi gjør nye oppdagelser om til gode produkter. Hvis du har en god idé hos Bose, blir du oppmuntret til å følge den opp – og det var nøyaktig det jeg gjorde.» 

Produkttilgjengelighet kan variere fra land til land.

TILKNYTTEDE PRODUKTER

  Du har valgt maksimalt antall elementer (4) som kan sammenlignes.   Maksimalt 4 elementer er nådd   Du kan bare sammenligne lignende produkter.   Sammenlign bare lignende produkter.
(0)
Velg 2 til 4 produkter å sammenligne

Relaterte historier

Fem måter de nye QuietComfort® ørepropper II tar ørepropper opp et nivå på
Slik kontrollerer du Bose trådløse ørepropper: sveip, berør og trykk