Gratis forsendelse på bestillinger over NOK 949.

Retningslinjer for informasjonskapsler

Hos Bose® respekterer vi dine bekymringer om personvern og verdsetter forholdet vi har med deg.
I disse retningslinjene sikter Bose til Bose B.V., med registrert kontor i Gorslaan 60, 1441 RG Purmerend, Nederland.
I likhet med mange selskaper bruker vi teknologi på nettstedet vårt for å samle inn informasjon som hjelper oss å forbedre opplevelsen din på nettet.
Informasjonskapslene som vi bruker hos Bose®, gjør at nettstedet vårt fungerer riktig og hjelper oss å forstå hva slags informasjon og reklame som er mest nyttig for de besøkende.
Retningslinjene for informasjonskapsler forklarer:

• Hva informasjonskapsler er
  • Informasjonen vi innhenter og hvorfor
  • Typen informasjonskapsler vi bruker
  • Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten
  • Hvordan man skal håndtere informasjonskapsler
  • Hva som skjer hvis du avviser alle informasjonskapsler
  • Endringer i retningslinjene for informasjonskapsler
  • Hvordan du kan kontakte oss

Hva informasjonskapsler er

En informasjonskapsel er en tekstfil som inneholder informasjon som lastes ned til datamaskinen eller den mobile enheten når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler er nyttige fordi de gjør det mulig for nettsteder å gjenkjenne brukerens enhet. Informasjonskapsler blir deretter sendt tilbake til det opprinnelige nettstedet ved hvert påfølgende besøk, eller til et annet nettsted som gjenkjenner den informasjonskapselen. Du finner mer informasjon om informasjonskapsler på: www.allaboutcookies.org.
Når vi henviser til informasjonskapsler i disse retningslinjene, vil vi dekke alle lignende enheter, inkludert websignaler og loggfiler. Hvis du vil ha mer informasjon om slike ekstra verktøy, kan du se i ordlisten vår.

Informasjonen vi innhenter og hvorfor

En del av det å skape en hyggelig og varig opplevelse for kundene våre er å bruke informasjonskapsler til å behandle den informasjonen som du oppgir, til å hjelpe oss å forstå bedre hva du ønsker fra siden.
Eksempler på typer informasjon vi innhenter via informasjonskapsler er:

• hvor mange brukere som besøker Bose®-nettstedet, hvor ofte nettstedet besøkes, sider som er besøkt på nettstedet, antall klikk på nettstedet og total tid brukt på nettstedet
  • nettstedet som ble besøkt før Bose®-nettstedet
  • om du har besøkt nettstedet vårt før, eller om du er en ny besøkende
  • dine visningspreferanser (f.eks. layout, dimensjoneringspreferanser, språk, osv.)
  • dine kjøp og bestillinger, og
  • brukernavn, passord, nettlesertype og IP-adresse, slik at vi kan kjenne deg igjen ved fremtidige besøk.

Merk at vi ikke samler inn navn eller e-postadresse via informasjonskapsler.

Merk at vi ikke samler inn navn eller e-postadresse via informasjonskapsler.

• tilpasse besøket ditt – vi kan bruke informasjonen fra besøket ditt til å hjelpe oss med å forbedre ditt neste besøk på siden vår.
  • tilpasse reklame og markedsføringsmeldinger som du mottar på dette nettstedet, enten fra oss eller fra tredjepart. Dette kan innebære å identifisere nettstedets funksjoner som du har en interesse for, og anbefale tilbehør til Bose®-systemet eller gi nyttig informasjon for eksempel hvordan å utvide lydsystemet til andre rom. Målet vårt er å gi deg det du ønsker så raskt og enkelt som mulig, og
  • se på kundetrender: vi innhenter informasjon fra tusenvis av kundebesøk og analyserer dette som en helhet. Denne typen undersøkelser fokuserer på å identifisere trender blant mange besøkende på siden i stedet for å analysere informasjon om en individuell kunde.

Typen informasjonskapsler vi bruker

Når du bruker nettstedet, kan følgende kategorier av informasjonskapsler opprettes på enheten:

Førsteparts informasjonskapsler
Disse informasjonskapslene opprettes av Bose®. For det meste er de strengt nødvendig for å gjøre deg i stand til å navigere rundt på nettstedet og bruke funksjonene.

• Påkrevde informasjonskapsler – Disse informasjonskapslene opprettes av Bose® og gir deg mulighet til å navigere på nettstedet eller motta visse anmodede funksjoner, for eksempel lagring av språkinnstillinger eller muligheten til å legge inn bestillinger på nettstedet.
  • Analyseinformasjonskapsler – Disse informasjonskapslene opprettes av Bose® for å innhente statistisk informasjon (samlet og anonymisert) om bruken av nettstedet av deg og andre besøkende. Denne informasjonen kan Bose® bruke for å forbedre funksjonaliteten til nettstedet.

Tredjeparts informasjonskapsler
I tillegg til bruken vår av disse programmene kan visse tredjeparter og tilknyttede selskaper opprette og få tilgang til informasjonskapsler på datamaskinen din, og i forbindelse med websignaler.

• Påkrevde informasjonskapsler – Disse informasjonskapslene muliggjør nyttige tjenester og funksjoner, for eksempel støtte for nettprat.
  • Markedsføringsinformasjonskapsler for nettbasert atferd – Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om surfevanene dine og produkt- og tjenestepreferanser. Denne informasjonen vil gjøre det mulig for Bose® og annonsenettverket vi jobber med, å vise relevante annonser i de mest aktuelle stedene på partnernettsteder og på Bose®-nettsteder. For eksempel kan en tredjepart eller agenter administrere Bose® bannerannonseringsprogrammer på et ikke-Bose®-nettsted.

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på enheten

Hvor lenge informasjonskapsler lagres på maskinen din kan variere, men de faller vanligvis i to kategorier: midlertidige og vedvarende.

Midlertidige informasjonskapsler
Vi bruker midlertidige øktinformasjonskapsler på alle våre sikre sider for å tilordne og lagre en økt-ID til deg, slik at du kan bevege deg uforstyrret mellom områdene på nettstedet vårt. Denne økt-ID-en brukes også til interne rapporteringsformål. Den er ikke personlig identifiserbar, og denne typen informasjonskapsel etterlater seg ingen informasjon på harddisken som kan hentes opp. De fleste av våre førsteparts informasjonskapsler er øktinformasjonskapsler som utløper når du lukker nettleseren.

Vedvarende informasjonskapsler
Våre førsteparts analyseinformasjonskapsler og tredjeparts informasjonskapsler er vedvarende informasjonskapsler fordi de brukes til å hjelpe oss å forstå besøkendes mønstre over en lengre tidsperiode, eller for å gi ekstra funksjoner som du har bedt om i forhold til nettstedets tilpasning og lagret innhold. De kan lagres på datamaskinen din i 24 timer, en uke, eller flere år, avhengig av hvilken funksjon de bidrar til å utføre.

Hvordan man skal håndtere informasjonskapsler

Vi vil bare opprette informasjonskapsler på enheten hvis du samtykker til det. Hvis du ikke ønsker å motta visse kategorier av informasjonskapsler på nettstedene våre, kan du bruke følgende verktøy for å melde deg ut av dem. Vær oppmerksom på at vi må opprette en informasjonskapsel, slik at vi kan huske valgene dine når du besøker nettstedet neste gang fra den samme nettleseren.
På det nåværende tidspunkt er det ikke teknisk mulig for oss å gjøre det mulig for deg å ta innstillingene dine med deg mellom nettlesere og enheter (dvs. datamaskin eller smarttelefon) slik at du vil måtte endre disse innstillingene uavhengig på hver nettleser/enhet du bruker. Du må angi disse innstillingene hver gang du bruker en ny nettleser eller en ny enhet.

Påkrevde informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene opprettes av Bose® og gir deg mulighet til å navigere på nettstedet eller motta visse anmodede funksjoner, for eksempel lagring av språkinnstillinger eller muligheten til å legge inn bestillinger på nettstedet.

Analyseinformasjonskapsler

Disse informasjonskapslene opprettes av Bose for å innhente statistisk informasjon (samlet og anonym) om bruken av nettstedet. Denne informasjonen kan Bose® bruke for å forbedre funksjonaliteten til nettstedet.

Påkrevde informasjonskapsler opprettet av tredjeparter

Disse informasjonskapslene muliggjør nyttige tjenester og funksjoner, for eksempel støtte for nettprat, og tilbys av Bose® sine partnere.

Markedsføringsinformasjonskapsler for nettbasert atferd

Dette er informasjonskapsler som brukes av Bose® eller annonsepartnere for å innhente diverse informasjon om surfevanene dine og produkt- og tjenestepreferanser. Denne informasjonen gjør det mulig for Bose® og partnere å vise relevante annonser på partnernettsteder og på Bose®-nettsteder.

I tillegg er du fri til å administrere informasjonskapsler via nettleseren din. Du kan også angi at nettleseren skal varsle deg når du mottar en informasjonskapsel, slik at du kan avgjøre om du vil godta den eller ikke. Informasjonskapselen vil ikke på noe tidspunkt lese informasjon fra harddisken, og du kan fjerne den fra maskinen når som helst.

Hvis du er bekymret av å ha informasjonskapsler på enheten, følger du instruksjonene nedenfor for å administrere informasjonskapsler som er lagret på enheten.

Hvis du bruker Internet Explorer (IE) 9.0+:

For å deaktivere informasjonskapsler:

• Gå til Verktøy i menylinjen som skal falle ned, og klikk på Alternativer for Internett
  • Klikk på fanen Personvern på toppen
  • Flytt glidebryteren opp til ønsket beskyttelsesnivå

For å slette eksisterende informasjonskapsler:

• Gå til Verktøy i menylinjen som skal falle ned, og klikk på Alternativer for Internett
  • Klikk på fanen Generelt som bør være under Leserlogg, og klikk på Slett

Hvis du bruker Firefox 2.0+/3.0+/4.0+:

For å deaktivere informasjonskapsler:

• Gå til Verktøy i menylinjen
  • Klikk på Alternativer
  • Klikk på fanen Personvern
  • Deaktiver boksen som heter Godta informasjonskapsler

For å slette eksisterende informasjonskapsler:

• Gå til Verktøy i menylinjen
  • Klikk på Alternativer
  • Klikk på fanen Personvern
  • Klikk på Tøm nå.
  • Velg Informasjonskapsler.
  • Klikk på Tøm private data nå.

Hvis du bruker Google Chrome

For å deaktivere informasjonskapsler:

• Gå til Verktøymeny
  • Klikk på Alternativer
  • Klikk på Under panseret
  • Innstillinger for informasjonskapsler velges. Når dette er gjort velger du Blokker alle informasjonskapsler

For å slette eksisterende informasjonskapsler:

• Gå til Verktøymeny
  • Klikk på Alternativer
  • Klikk på Under panseret
  • Under Personvern velger du Vis informasjonskapsler
  • Et nytt vindu kalt Informasjonskapsler skal åpnes. Der kan du se alle informasjonskapsler i Google Chrome-nettleseren
  • Klikk på Fjern alle for å fjerne alle spor av informasjonskapsler
  • Hvis du bare ønsker å fjerne en bestemt informasjonskapsel, kan du merke den og klikke på Fjern

Hvis du bruker en nettleser som ikke er oppført ovenfor, kan du se i dokumentasjonen til nettleseren eller den elektroniske hjelpen for mer informasjon.

Hva som skjer hvis du avviser alle informasjonskapsler?

Du vil fortsatt kunne bruke enkelte deler av nettstedene våre. Men noen nyttige funksjoner ikke vil fungere dersom du deaktiverer informasjonskapsler.
Du vil for eksempel ikke være i stand til å bruke support via nettprat eller foreta kjøp. Du vil heller ikke kunne bruke butikkfinneren vår eller dele sider med det sosiale nettverket ditt.

Endringer i retningslinjene for informasjonskapsler

Disse retningslinjene kan revideres fra tid til annen. Vi legger ut alle endringer på dette nettstedet. Disse retningslinjene er spesifikk for Bose®-operasjoner og gjelder informasjon du sender inn elektronisk i tillegg til gjennom andre kanaler. Denne erklæringen er her for din skyld og er ikke ment å skape en bindende forpliktelse. Dersom du har spørsmål, er det bare å kontakte oss.

Hvordan du kan kontakte oss?

Hvis du har noen spørsmål angående vår bruk av informasjonskapsler, eller hvis du ønsker å benytte deg av retten du har til å få innsyn i opplysningene dine og/eller få rettet opp all informasjon vi har om deg, kan du kontakte oss. Du vil også finne mer informasjon om hvordan vi behandler opplysningene dine generelt, og hvordan vi behandler opplysningene du laster opp på nettstedet vårt, i våre retningslinjer for personvern.

ORDLISTE

Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder små mengder informasjon som lastes ned til datamaskinen eller den mobile enheten når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler blir deretter sendt tilbake til det opprinnelige nettstedet ved hvert påfølgende besøk, eller til et annet nettsted som gjenkjenner den informasjonskapselen.

Loggfiler er webserver-filer (for eksempel domenenavn eller IP-adresse, URL, http-svarkode, nettsiden der du besøke oss fra og / eller dato og varighet for besøket) som opprettes automatisk når en Internett-bruker besøker et nettsted.

Visse sider på nettstedet vårt inneholder "websignaler" (også kjent som Internett-koder, pikselkoder og tomme GIF-er). Et websignal er en elektronisk fil som vanligvis består av et bilde med en piksel. Det kan plasseres på en nettside eller i en e-post for å overføre informasjon, som kan inneholde personlige opplysninger som IP-adressen til datamaskinen som lastet ned siden der websignalet vises, nettadressen til siden der websignalet vises, tiden siden som inneholder websignalet ble vist, hvilken nettleser som brukes til å vise siden, og informasjonen i informasjonskapsler som sendes av en tredjepart.