NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Slik velger du den beste lydplanken

Lydplanker er en enkel og praktisk måte å forbedre et lydanlegg på, spesielt når Dolby Atmos er inkludert. Siden alle høyttalerne er integrert i én lydplanke, slipper du styret med å plassere eller installere dem rundt i rommet og deretter koble dem sammen med masse kabler.

Men lydplanker er fortsatt en relativt ny teknologi, og det å velge den beste lydplanken kan kreve litt innsats, spesielt med tanke på alle alternativene som finnes. Denne guiden forklarer hvordan lydplanker kan forbedre lydanlegget, hva hovedfunksjonene er, og hvorfor du bør vurdere å skaffe deg en, slik at du kan føle deg trygg på at du velger den beste lydplanken for deg når du er klar til å oppgradere.

Hva er en lydplanke?

Innebygde TV-høyttalere bruker vanligvis et stereooppsett med to høyttalere, med én venstre og én høyre høyttaler. Vanligvis spiller disse av dårlig lyd – spesielt på dagens TV-er som blir stadig tynnere – og krever eksterne høyttalere for å oppnå et lydbilde av høy kvalitet. Tradisjonelt har dette betydd å innlemme et surroundlydanlegg, ofte kalt 5.1 eller 7.1, avhengig av antall høyttalere, men det å sette opp denne typen anlegg kan kreve mye arbeid og kan til og med kreve installasjoner i taket.

En lydplanke gjenskaper opplevelsen av surroundhøyttalere uten alt det tekniske styret. Inni er det en rekke høyttalere som utfører forskjellige jobber. Senterkanalen er vanligvis dedikert til dialog, mens de venstre og høyre høyttalerne fanger stemningen i en scene, for eksempel lyden av et bylandskap eller en jungel.

Det er også enkelt å koble til en lydplanke, siden det bare kreves en HDMI-kabel som er koblet til TV-en og en strømledning som er koblet til et vegguttak. Dette gjør lydplanker spesielt populære blant folk som ønsker å oppgradere lydanleggene sine på en enkel måte.

Bli kjent med funksjonene til lydplankene

Lydplankene tilbyr mer enn bare et sett med høyttalere for å spille av favorittmusikken eller gi lyd til favorittseriene dine. Dette kan en lydplanke gjøre for deg.

Bluetooth®-tilkobling

Det er enkelt å kontrollere lydplanken med Bluetooth-teknologi, som kobler telefonen, nettbrettet eller andre Bluetooth-aktiverte enheter til lydplanken. Via Bose Music-appen kan du betjene lydplanken og koble den til strømmeplattformer og det digitale biblioteket ditt. Med Bose SimpleSync kan du også sammenkoble den med kompatible hodetelefoner fra Bose for privat lytting eller med andre bærbare Bose SimpleSync-kompatible høyttalere for å forbedre lydlandskapet ytterligere. Finn ut mer om SimpleSync og kompatible hodetelefoner og høyttalere.

Taleassistanse og talestyring

Få tilgang til Amazon Alexa eller Google Assistant ved hjelp av lydplankens Wi-Fi®-tilkobling. Bose tar talestyring et skritt videre med Voice4Video-teknologi, som gjør at du kan styre TV-en og dekoderen kun ved hjelp av stemmen din.*

Taletjenestene (Amazon Alexa, Google Assistant) kan variere, og det kan hende at de ikke er tilgjengelige på alle språk og i alle land.

Programvare for romkalibrering

Dette optimaliserer lyden fra lydplanken i henhold til akustikken i rommet. Lydplankene fra Bose bruker ADAPTiQ-kalibreringsprogramvaren til å analysere rommet ditt og justere lyden tilsvarende.

Dolby surround-oppmikser

Noen lydplanker vil «oppmikse» signalet for å skape enda mer oppslukende lyd. Lydplankene fra Bose bruker for eksempel TrueSpace-rombehandling til å analysere og oppmikse innhold på en intelligent måte, og skaper en oppslukende flerkanalsopplevelse som plasserer lyden helt til høyre, helt til venstre og over hodet.

Dolby Atmos®

Det mest spennende tillegget til den nyeste generasjonen av lydplanker – inkludert Bose Soundbar 900 og Bose Soundbar 600 – er Dolby Atmos. Lydplanker som støtter Dolby Atmos, har sidepekende og oppadgående høyttalere som fyller hele rommet med lyd, forbedrer innlevelsesevnen og gir deg inntrykk av lyd som kommer fra steder der det ikke finnes fysiske høyttalere. Mange strømmetjenester, filmer, spill og musikkalbum mikser nå faktisk lydlandskapet spesifikt for Atmos. Hvis du oppgraderer til en Dolby Atmos-lydplanke, må du kontrollere at TV-en har en HDMI eARC-port på baksiden, siden du trenger denne tilkoblingen for å pakke ut og projisere Dolby Atmos-signalet fullt ut.

Velg en lydplanke i riktig størrelse

Lydplanker kommer i mange størrelser, så det er viktig å finne en som passer til plassen du har. En som er for liten, kan føre til en dårlig lytteopplevelse, mens en som er for stor, kan overdrive og forvrenge den.

Generelt er det ideelt å velge en som er like bred som TV-en hvis mulig, og ikke større. Når det gjelder høyde, bør du vurdere hvor mye plass som er mellom bunnen av TV-en og toppen av mediekonsollen, siden du ikke vil at lydplanken skal blokkere den nedre delen av skjermen.

Finn det beste stedet for lydplanken din

Lydplanker bør plasseres i tråd med det vertikale midtpunktet på TV-en og ideelt sett i nærheten av ørehøyde, slik at fronthøyttalerne peker direkte mot lytteren. Ikke plasser lydplanken på siden eller i et lukket eller innfelt skap, noe som kan begrense lyden.

Brukere med en veggmontert TV kan vurdere å skaffe seg en veggbrakett til lydplanken. Du får best resultat ved å montere den under TV-en i nærheten av ørehøyde med tilstrekkelig plass, slik at de sidepekende og oppadgående høyttalerne fungerer som de skal.

Vurder å skaffe deg en Bose TV Speaker

Bose TV Speaker er rimeligere og mindre enn en lydplanke fra Bose, men har mange av de samme funksjonene. De funksjonene er blant annet Bluetooth, ekstra bass og hevet vokal når Dialogmodus er på, noe som gjør det enkelt å høre alt som skjer på skjermen. Den formidable lydeffekten kommer takket være to vinklede, fulltonede drivere i midten.

Lyd i 3D

Den nyeste utgaven av lydplanker, spesielt de med Dolby Atmos, vil forvandle lydbildet fra 2D til 3D og skape et nytt nivå av innlevelse i seriene, filmene, spillene og albumene du liker best, og gjøre det enkelt og praktisk. Det å kjenne til hvordan de fungerer, hvilken størrelse du skal kjøpe, hvilken tilkobling du skal bruke, og hvilke tilleggsfunksjoner som er tilgjengelige, gjør at du kan finne den beste lydplanken for deg.

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.

TILKNYTTEDE PRODUKTER

  Du har valgt maksimalt antall elementer (4) som kan sammenlignes.   Maksimalt 4 elementer er nådd   Du kan bare sammenligne lignende produkter.   Sammenlign bare lignende produkter.
(0)
Velg 2 til 4 produkter for å sammenligne

Relaterte historier

Hva er Dolby Atmos, og hvordan revolusjonerer det lyden?
Skru opp lyden på kampene