OPPDAG VERDENS BESTE STØYREDUKSJON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED 90 DAGERS RISIKOFRI PRØVEPERIODE. LES MER

Kjøp av ørepropper til løping og trening

Kjøp av ørepropper og hodetelefoner til løping og trening

Tre ting å vurdere før du kjøper

Enten du elsker å være ute i det fri eller presse deg selv og potensialet ditt på tredemøllen, har du nok dette til felles med de fleste andre løpere: Musikk er noe man må ha. Selvfølgelig mener vi at ingenting gjør treningen bedre enn bedre lyd. Men her er tre andre viktige ting å tenke på før du bestemmer deg for hva du skal kjøpe – ledning eller trådløs, passform og batterilevetid.

SoundSport trådløse hodetelefoner på et håndkle ved siden av en boksehanske

Ørepropper med ledning eller trådløst

Det finnes et par grunner til å elske ørepropper med ledning. For det første trenger du aldri å bekymre deg for å holde dem ladet. Ørepropper med ledning gir deg også muligheten til å koble deg direkte til tredemøllen, slik at du kan lytte til TV-en på treningsstudioet.

På den annen side, hvis du noen gang ved et uhell har dratt en propp ut av øret ditt fordi du kom borti ledningen med armen din, forstår du nok imidlertid hvorfor mange velger trådløse ørepropper. Takket være Bluetooth® kan du holde musikken din gående med telefonen i lomma. Og med dagens innovasjoner vil du ikke miste lydkvalitet når ledningene forsvinner.

Du lurer kanskje på hvorfor noen hodetelefoner kalles trådløse til tross for at det er ledninger koblet til øreproppene. I dette tilfellet betyr «trådløs» at hodetelefonene er avhengige av en Bluetooth-tilkobling – i stedet for en tradisjonell ledning – for å overføre lydsignalene fra enheten til høyttalerne i ørene.

Helt trådløse in-ear-hodetelefoner, derimot, er ganske enkelt to ørepropper, koblet sammen med en sterk og pålitelig Bluetooth-tilkobling. I løpet av de siste par årene har den helt trådløse kategorien blitt et populært valg blant alle slags musikkelskere. Soundsport Free er våre første helt trådløse in-ear-hodetelefoner, og ble lansert i 2017. I år tilbyr vi to nye helt trådløse ørepropper for løping: Bose Sport Earbuds er utviklet for trening, og Bose QuietComfort® Earbuds tilbyr støyreduksjon som er like effektiv som hodetelefonene våre.

Passform

Når du er ute og trener, er komfortable ørepropper like viktige som komfortable joggesko. Og akkurat som med skoene dine er det alltid kjekt å vite at du også får den støtten du trenger.

Ingenting stopper adrenalinet raskere enn når du må bremse ned for å justere en ørepropp. En stabil passform har blitt enda viktigere nå, siden smarte tredemølletimer og lange intervalltreningstimer har blitt så populære.

Passform varierer mye for løpehodetelefoner, så det er noen ting som bør vurderes. Tenk på hvordan hodetelefonene dine vil føles etter noen kilometer. Vil de bevege seg eller gnisse? Ta en titt på hodetelefonenes vekt – lettere kan føles bedre når du logger kilometere.

Siden ører varierer så mye i form og størrelse, er det veldig viktig å finne den tuppen som fungerer best for deg. Hvordan vet vi det? Vi har brukt år på å måle variasjonen i størrelsen på folks indre ører. Basert på alt vi har funnet ut, har vi skapt noen unike ørepropper. Alle overflatene som er i kontakt med ørene, er laget av myk silikon – ikke hard plast – slik at øreproppene føles bra i øret gjennom hele treningsøkten. Så har vi også en paraplyformet tupp som glir lett inn og passer perfekt i øret ditt. Jobben dens er å holde seg godt på plass, uansett hvor mye du hopper opp og ned. Putene har en unik form som skaper en forsiktig forsegling i øret ditt, som holder øreproppen på plass, og som bidrar til å forbedre lydytelsen. Hodetelefonene våre leveres med tre forskjellige par propper (i størrelsene S/M/L), slik at du kan velge den som passer best for deg. Morsom informasjon: Det er slett ikke uvanlig at venstre øre trenger en annen størrelse enn høyre øre.

Alle ørepropper fra Bose har et innovativt vingetuppdesign og kommer i flere størrelser, men det finnes også en annen grunn til at Bose Sport Earbuds føles så sikre i ørene: det kompakte designet. Selv om den nye sportsøreproppen nesten er identisk med SoundSport Free, sitter den 40 % tettere på øret. Dette gjør at proppen ser finere ut på hodet ditt – og føles sikrere i øret. Jo mer en ørepropp stikker ut, jo mer press legger den på festevingen, og desto mindre stabil kommer den til å føles i øret ditt – selv når du bruker den riktig.

Batterilevetid

Musikken din må vare lenger enn treningen.

Hodetelefoner som går rundt øret, har ofte lang batterilevetid, men de fleste synes de er for store til å løpe med. In-ear-sportshodetelefoner er mindre i størrelse, og har derfor ikke plass til et stort batteri.

Hvis musikken din gir deg den ekstra boosten du trenger for å sprenge grensene dine, kan ikke hodetelefonene dine gi opp før deg. Så vær oppmerksom på hvor lenge de varer per lading når du bruker dem, og hvor enkle de er å lade.

Bose Sport Earbuds har opptil fem timers batterilevetid per lading – det er nok tid for en gjennomsnittsperson til å løpe maraton! Akkurat som når du kommer deg etter en løpetur, bør du gi proppene en pustepause i ladeetuiet som følger med. Når etuiet er fulladet, kan det gi to fulle oppladinger for opptil 10 timer til.

SoundSport Free tilbyr 6 timer på en enkelt lading, og i likhet med Bose Sport Earbuds lades de i et etui som gir deg to ekstra ladinger (opptil 10 ekstra timer med batterilevetid).

Janay Harding bruker Bose Sport Earbuds, mens hun trener
Mann som bruker Bose Sport Earbuds mens han hopper tau

Ulike treningsrutiner krever forskjellige typer ørepropper

Det er lettere å holde seg til en treningsrutine når du har en flott treningskamerat som presser deg videre. Og ingen treningskamerat er mer pålitelig enn et par hodetelefoner.

Tilgjengelige produkter kan variere fra land til land.

Nye hodetelefoner, nye ørepropper og den neste lydutviklingen.
Tips til kjøp: Støyreduserende hodetelefoner
Tre måter musikk motiverer deg på
nb